Nouă din zece tipuri de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat, un lapte prelucrat agresiv, asupra căruia operatorul economic aplică anumite procese precum extracţia grăsimilor sau adăugarea unor concentrate proteice, lapte praf sau grăsimi de lapte.
Citeste si: OTRAVA din gustarile zilnice! Alimentele la care trebuie sa renuntam complet. Ne pot costa viata!
Citeste si: Alerta in Bucuresti si 18 judete! Lactate false scoase la vanzare in magazine
Concluziile se deprind din cel mai recent studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori, care a verificat etichetele produselor lactate de tip iaurt care ajung pe mesele românilor, în condiţiile în care acestea se află în topul preferinţelor consumatorilor. Concret, Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat 45 de tipuri de iaurt din marile structuri comerciale, acestea având un gramaj cuprins între 100 şi 300 de grame.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Vezi cele mai noi Stiri Kanal D
„Cele mai sănătoase iaurturi care pot fi consumate de către copii, în primul rând, sunt cele care sunt fabricate din lapte românesc. Pentru a le identifica pe acestea, consumatorul trebuie să găsească pe eticheta iaurtului menţiunea <>. Această menţiune se foloseşte, potrivit legii, numai de către procesatorii din industria laptelui care folosesc 100% lapte românesc la fabricarea iaurtului respectiv. Consumatorii români nu trebuie să fie induşi în eroare de menţiunea <>. Produs în România poate ascunde faptul că la fabricarea acelor iaurturi s-a folosit lapte din afara ţării sau că s-a folosit lapte amestecat, adică lapte din afara ţării amestecat cu lapte din afara României”, a explicat conferenţiarul Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori.
Citeste si: Principiul alimentar al unui japonez laureat Nobel. Te scapa de kilogramele in plus si te protejeaza de boli
Vezi Kanal D live
citeste continuarea pe adevarul.ro