Alerta! Gripa porcina a ucis un barbat din Hunedoara. Care sunt simtomele gripei AH1N1

Author: L.S.
Actualizat: 29 nov 2020, 02:45

Un bărbat de 76 de ani, nevaccinat, a murit din cauza gripei porcine, la Spitalul Municipal Hunedoara.

Acesta este primul deces din județ, în acest sezon, la care a fost confirmat virusul gripal AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul în vârstă de 76 de ani, din judeţul Hunedoara, care a murit din cauza gripei avea şi alte boli și nu era vaccinat antigripal.

Am avut raportate patru cazuri suspecte de gripă. Au fost trimise la Institutul Cantacuzino, așa este protocolul.

Au venit rezultatele, pentru trei a fost infirmat diagnosticul de gripă, pentru o persoană de 76 de ani s-a confirmat gripa de tip AH1N1, acea gripă pandemică, cunoscută cu denumirea de gripă porcină. Din păcate, persoana a decedat marți, am fost anunțați de către Spitalul Municipal Hunedoara.(...) Persoana prezenta și multiple afecțiuni cronice. A fost internată în data de 8 ianuarie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Cecilia Birău, medicul șef al DSP Hunedoara.

Citeste si: Cum deosebesti raceala de gripa? Diferentele care iti pot salva viata

Citeste si: Tratament MIRACULOS! Te SCAPA de raceala peste noapte

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În ultima săptămână, în Hunedoara au fost înregistrate peste 900 de persoane cu infecţii acute respiratorii, dintre care aproximativ 300 au fost cazuri de pneumonie.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei peste 30.000 de persoane, cu 4.000 mai multe ca anul trecut.

Care sunt simtomele gripei porcine

Simptomele gripei porcine la oameni sunt similare cu simptomele unei gripe umane sezoniere şi includ febră, letargie, lipsa poftei de mâncare şi tuse. Unii oameni care au gripă porcină au raportat şi că le curge nasul, au dureri de gât, greaţă, vomă şi diaree.

Citeste si: Socant! Patru copii din Timisoara au murit intr-un incendiu izbucnit in casa, in timp ce parintii erau plecati

Citeste si: Alerta! Gripa aviara in Romania. Virusul H5N8 face ravagii in Polonia si Ungaria

Citeste si: Alerta medicala! Un virus face ravagii in Romania. Declaratiile specialistilor sunt ingrijoratoare

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.