Ce mancam dupa sarbatori? 5 retete care te vor aduce repede in forma dorita
1. Broccoli cu ton
Ingrediente: 500 g broccoli, 300 g ton, 100 g branza de vaci (optional), un ou.
Mod de preparare:
- Se fierbe broccoli timp de 3 minute in apa clocotita si apoi se taie in bucatele
- Topnul se poate lasa in bucati mari sau se poate taia, dupa gust
- Se pune
2. Salata de ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, marar, oua fierte (optional), paine prajita
Mod de preparare:
- se taie ceapa marunt si se caleste intr-o lingurita de ulei
- se adauga putina apa si ciupercile curatate si taiate mare; se pune sare si piper dupa gust
- se lasa pe foc pana scade toata zeama de la ciuperci
- cand sunt bine patrunse si scazute, se adauga usturoiul si putin marar
- aceasta salata se poate servi calda sau rece, cu decor din sferturi
3. Pui cu legume la gratar
Ingrediente: 4 bucati de pui (preferabil bio), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata, sare si piper, ulei, busuioc, otet, mustar.
Mod de preparare:
- se taie vanata rondele, puiul felii, ardeii bucati mari
- legumele si puiul se trec prin sare, piper si, dupa gust, alte condimente si se prajesc la gratar pana se
- se fac frigarui alternand feliile de vanata, pui si ardeii si se servesc cu o vinegreta din ulei, busuioc, mustar si putin otet.
Citeste si: Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante
Citeste si: Rețetă hummus. 9 retete de humus de pe intreg mapamondul
4. Salata de cartofi
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 ceapa, masline, gogosari, castraveti murati, rosii, oua fierte, ulei, otet, mustar, sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:
- cartofii se fierb in coaja, apoi se taie cuburi mari intr-un castron
- ceapa taiata felii mai mari se fierbe 3-4 minute intr-un amestec de ulei, otet si apa, apoi se toarna peste cartofi
- se mai adauga in salata: felii de rosii si gogosari la otet, castraveti murati taiati bastonase sau chiar castraveti proaspeti, masline, oua fierte, frunze de salata, sare, piper, chili si patrunjel
- salata se poate servi calda sau rece.
5. Supa de conopida
Ingrediente: 1 conopida mare, 2 cartofi, sare, piper, ulei, 1 lingura faina, patrunjel proaspat, paine integrala.
Mod de preparare:
- Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase
- Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida, se adauga sare si piper si se lasa pe foc 20 de minute
- intr-o lingura de ulei se adauga o lingura de faina si se amesteca pe foc pana devine un amestec auriu, apoi se adauga putina supa
- acest amestec se adauga in oala mare de supa si se mai lasa 5 minute la fiert
- la sfarsit se adauga patrunjel verde si in fiecare farfurie se pun cateva crutoane de paine integrala prajita.
sursa: divahair.ro
Citeste si: Tu cum mananci COZONACUL? Este gresit! Iata cum se consuma cozonacul, potrivit specialistului
Citeste si: Ciuperci sote. Reteta unui aperitiv iubit in toata lumea