Un bun exemplu sunt brânzeturile consumate zilnic. Probioticele gasite în aceste alimente fermentate ajută la menținerea tranzitului intestinal și contribuie la ameliorarea simptomelor de anxietate. Mai mult, acestea ajută și la reducerea nivelului de stres și duc la întărirea sitemului imunitar.
Citeste si: OTRAVA din farfuria copiilor. Nu le mai da asa ceva la micul dejun!
Concluziile oamenilor de știință, bazat pe răspunsurile a 710 persoane, supuse timp de 30 de zile consumului de alimente si bauturi fermentate- castraveți murați, varză murată, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Probioticele, adică bacteriile bune din alimentele fermentate, pot crește nivelul unei substanțe din creier numită GABA, al cărei rol este acela de a controla reacțiile anxioase.
Așadar, consumul regulat al alimentelor fermentate aduc numai beneficii asupra sănătății.