Ingrediente: 12 ardei grasi, 2 cani de orez, 1 rosie, 3 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de frunza de patrunjel verde, 2 linguri de frunza de menta verde, amestec de condimente (cuisoare, coriandru, cardamom, scortisoara, foi de dafin, ghimbir), un praf nucsoara, 3 lingurite vegeta, sare dupa gust, piper proaspat macinat dupa gust, 2 cani bulion de rosii.
Mod de preparare: Apa fierbinte se pune peste orez si se lasa 10 minute, apoi se clateste cu apa rece.
Citeste si: Cum faci cele mai bune sarmale de post! Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop
Ardeii se spala si se curata de codite si de nervuri. Se umplu ardeii cu orezul, in proportie de circa ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii. Ardeii umpluti se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta, bulionul de rosii si morcovii curatati si taiati julien. Cand supa incepe sa dea in clocot, se reduce focul, se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?