De Sfantul Andrei e mare pacat sa dai bani cu imprumut! Semnele care iti arata cum va fi vremea

Autor: L.S.
Actualizat: 17 iul 2022, 23:50

În fiecare an, pe 30 noiembrie, biserica îl pomeneşte pe Sfântul Apostol Andrei, unul dintre cei mai importanţi Sfinţi. Traditii despre ziua de Sfantul Andrei

În această zi, o mulţime de români care îi poartă numele îşi sărbătoresc ziua onomastică.

De-a lungul timpului, în credinţa populară s-au dezvoltat o mulţime de tradiţii în legătură cu această zi sfântă, ocazie cu care se respectă o mulţime de tradiţii şi obiceiuri.

Creştinii care ţin postul Crăciunului au în această zi dezlegare la peşte.

CE SĂ NU FACI DE SFÂNTUL ANDREI

" Tradiţia spune spune că fetele măsoară de Sfântul Andrei nouă ceşcuţe pline cu apă, iar apoi le toarnă într-o strachină care se pune apoi sub o icoană. A doua zi dimineaţa, apa din strachină se măsoară din nou, cu aceeaşi ceşcuţă. Dacă mai rămâne apă pe fundul ei, atunci fetele vor avea noroc şi se vor mărita", a spus Maria Pop, localnică din Bihor, pentru adevarul.ro.

Citeste si: Libere 2020. Câte libere vor avea bugetarii anul următor

Citeste si: ZILE LIBERE 2019. Minivacanţa de Crăciun, prelungită pentru bugetari

"De sfântul Andrei nu se piaptănă şi nu se coase şi de asemenea se ia o creangă verde de măr şi se pune în apă, iar dacă înfloreşte până la sfântul Vasile e semn că anul viitor va fi roditor.

În această zi se fierbe şi se împarte grâu, ca să fie recolta bună, şi de asemenea se serbează prin post negru pentru îndeplinirea unei dorinţe”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ajunul Sfântului Andrei mai există tradiţia ca toţi membrii familiei să pună grâu la încolţit într-o farfurioară cu apă.

Grâul trebuie păstrat şi îngrijit până în seara de Anul Nou. Cel al cărui grâu va creşte des, frumos şi verde va avea parte de un an frumos şi plin, bogat în evenimente pozitive. În anul respectiv, va avea parte de noroc şi va merge bine în toate privinţele, atât în dragoste, cât şi pe plan financiar.

De Sfântul Andrei se poate afla prognoza pentru anul următor.

Tradiţia spune că se iau 12 cepe care se duc în podul casei şi se lasă acolo până în seara de Crăciun. Fiecărei luni a anului îi corespunde o ceapă. Cepele care s-au stricat semnifica luni ploioase cu grindină, iar cele care au încolţit, luni favorabile pentru recolta. "De Sfântul Andrei nu se dă împrumut ori în dar căci vei păgubi.

În unele sate, copiii taie mlădiţe din pomii roditori (meri, peri, cireşi, vişini, pruni etc.) şi le pun în apă, la căldură, pentru a înmuguri până la Sf. Vasile, când fac din ele sorcove, pentru a-şi sorcovi părinţii şi neamurile", a mai explicat Maria Pop.

Sursa: adevarul.ro

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului