Situația a escaladat după ce Adriana Bahmuțeanu a deschis un dosar penal împotriva familiei fostului soț, acuzând-o de lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorilor, motivând că i s-a refuzat accesul la cei doi băieți.
Are Honorius Prigoană dreptul să-i rețină pe Maximus și Eduard?
Într-o apariție la emisiunea „Follow us!”, moderată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, avocatul Valentin Moise a explicat implicațiile legale ale cazului.
„Majorul care nu este părinte și căruia o instanță de judecată nu i-a acordat tutela sau curatela, din punctul meu de vedere, nu are niciun drept să-i rețină pe minori.(...) Dacă tatăl a încetat din viață, singurul tutore, reprezentat legal, curator este mama, mamă care nu este decăzută din drepturile părintești.
Urmăriți totul în materialul video de mai jos:
Ce șanse are Honorius Prigoană să obțină custodia lui Maximus și a lui Eduard
Fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, Honorius, și-a exprimat dorința de a obține custodia fraților săi minori. Totuși, avocatul Valentin Moise consideră acest demers improbabil, explicând că Honorius nu poate prelua custodia fără o decizie legală care să o decădă pe Adriana Bahmuțeanu din drepturile părintești.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
„I se vor respinge toate aceste demersuri, pentru că nu are niciun drept. A murit tatăl, a rămas mama în viață.(...) Câtă vreme o instanță de judecată nu va spune: ‘Decade din drepturile părintești pe pârâta, Bahmuțeanu Adriana, Honorius, Silvius și orice alte persoane nu au niciun drept’”, a mai spus invitatul de la „Follow us!”.
Adriana Bahmuțeanu a formulat acuzații grave împotriva familiei fostului soț, susținând că Eduard și Maximus ar fi fost victime ale relelor tratamente. Avocatul a subliniat că aceste acuzații necesită o anchetă detaliată, condusă de autorități competente.
„Un organ de urmărire penală, procuror, împreună cu un organ de cercetare penală, polițist, la pachet cu psihologi din cadrul DGASPC, vor face o anchetă amplă, pentru a se dovedi dacă faptele sesizate sunt sau nu incidente. Relele tratamente aplicate minorului se vor dovedi printr-o expertiză psihologică, expertiză care să ateste primejduirea dezvoltării fizice sau a psihice a minorilor”, a mai precizat Valentin Moise.