Greutatea ideala in functie de varsta, sex si stil de viata

Autor: L.S.
Actualizat: 21 nov 2020, 04:45

Greutatea ideala! Pe majoritatea ne preocupa cate kilograme ar trebui sa avem, insa uitam ca se impun niste factori esentiali: varsta, stilul de viata si sexul.

Exista numeroase tabele pe care le poti folosi pentru a-ti afla sau calcula greutatea ideala. Exista chiar si unele formule care iti indica ce greutate ar trebui sa ai in functie de varsta si inaltime. Insa inainte de a te apuca sa calculezi, trebuie sa stii ca exista numerosi factori care iti pot influenta masa corporala. Probabil ca te-ai intrebat la un moment dat care este greutatea ideala sau te-ai intrebat, pur si simplu, cate kilograme ar trebui sa ai.

Raspunsul nu este intotdeauna unul simplu, ca atunci cand te uiti intr-un tabel care iti indica, in functie de varsta sau de inaltime, cate kilograme ar trebui sa cantaresti.

Citeste si: Dieta daneză: slăbeşti până în 20 kg în 13 zile

Citeste si: Bea apa calda cu lamaie, pe stomacul gol, si vei fi mai...! Mitul spulberat de specialisti

Citeste si: Bea acest leac naturist în fiecare dimineață și slăbește 10 kilograme în 30 de zile! Nu ai nevoie de dietă sau sport!

Greutatea ideala- Ce este greutatea ideala?

Ideea de "greutate ideala" a fost conceputa de o companie de asigurari, in anul 1943. Scopul calcularii greutatii ideale a fost de a identifica grupurile de persoane cu rata cea mai scazuta de mortalitate.

Din 1943 incoace, tabelele pentru inaltime si greutate au evoluat, folosindu-se de-a lungul timpului o diversitate de standarde pentru a calcula greutatea ideala a unei persoane.

Greutatea ideala- Cat ar trebui sa fie greutatea ideala daca esti femeie

Potrivit standardelor actuale, o femeie de 1,55 m are o greutate ideala care este cuprinsa intre 43 si 52 de kilograme.

Greutatea ideala- Cat ar trebui sa fie greutatea ideala daca esti barbat

Potrivit standardelor actuale, un barbat de 1,55 m are o greutate ideala cuprinsa intre 45 si 53,5 kilograme.

Greutatea ideala- Indicele de masa corporala (IMC) este una dintre cele mai populare metode prin care se poate calcula greutatea ideala.

Este simplu sa iti afli IMC-ul, pentru ca exista calculatoare online, in care este suficient sa introduci inaltimea si greutatea actuala.

Daca rezultatul calculat pentru indicele de masa corporala este sub 18,5, persoana este considerata subponderala. Asadar, daca IMC este mai mic de 18,5, se considera ca greutatea ta este sub cea considerata normala. Daca ai un IMC intre 18,5 si 24,9, se considera ca ai o greutate normala. Daca ai IMC cuprins intre 25 si 29,9, este considerata pre-obezitate.

Daca IMC este cuprins intre 30 si 34,9, este obezitate de gradul intai; IMC intre 35 si 39,9 este obezitate de gradul al doilea; IMC de peste 40 este obezitate de gradul trei.

Citeste si: Dieta keto: cat de sanatos e sa tii dieta ketogenica

Citeste si: Dieta cu struguri! Cum să slăbești 3 kilograme în 5 zile

Citeste si: Cum să dobândești o imunitate de fier toamna aceasta

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Greutatea ideala- Factorii esentiali care influenteaza greutatea

Desi exista multe obiceiuri sanatoase pe care o persoana le poate cultiva pentru a-si mentine greutatea in parametri normali (cum ar fi sa adopte o dieta sanatoasa si sa faca miscare in mod regulat), exista si alti factori de care trebuie sa tinem cont si, din pacate, unii dintre acestia nu pot fi controlati. Greutatea optima a unei persoane depinde de un numar mare de factori, cum ar fi:

Varsta

Oamenii, in general, iau in greutate (acumuleaza kilograme, desi nu isi doresc acest lucru) pe masura ce inainteaza in varsta si, in acelasi timp, tot din cauza procesului de imbatranire, pierdem masa musculara.

Nu poti determina greutatea ta ideala doar in functie de varsta. O greutate optima depinde, cu adevarat, de inaltimea si de sexul (genul) tau, indiferent de varsta pe care o ai. Persoanele mai inalte au mai multe kilograme, in mod natural, decat persoanele minione. Iar barbatii au o masa corporala mai mare decat femeile de aceeasi inaltime cu ei, deoarece domnii au o cantitate mai mare de muschi in corp, muschii fiind mai densi decat grasimea. Asa ca trebuie sa ai in vedere ambii factori- inaltimea si sexul- atunci cand vrei sa iti afli greutatea optima.

Raportul dintre grasime si masa musculara

Specialistii spun ca pana si raportul dintre grasimea din corp si masa musculara indeplineste un rol in ce priveste greutatea unei persoane.
Inaltimea

Persoanele care sunt mai inalte, de cele mai multe ori, au mai multe kilograme decat persoanele care sunt scunde.

Sexul

Si sexul poate fi un factor care are un rol in greutatea unei persoane. In unele cazuri, femeile au o greutate mai mica decat cea a barbatilor.

citeste continuarea pe doc.ro

Citeste si: Tu ai asa ceva in frigider? Scoate-le cat mai curand: te poti imbolnavi grav

Citeste si: Apa care face minuni. Resetează organismul, este un veritabil miracol

Citeste si: Cum poti salva PLANETA mancand sanatos. Raportul uimitor al ONU

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.