Imagini de senzație cu cel mai cunoscut violonist din lume, Edvin Marton, și vioara de 7 milioane de euro pe care o are

Autor: Racu C. Munteanu
Actualizat: 07 sep 2020, 05:20

Edvin Marton este considerat, la ora actuală, cel mai spectaculos violonist al momentului, el fiind câștigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, iar colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko sau câștigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan, aducându-i celebritatea.

Mai mult decât atât, Edvin Marton este fericitul posesor al unei vioare care costă nu mai puțin de 7 (șapte) milioane de euro, prețioasa vioară de care se folosește în concerte fiindu-i donată de Banca Elveției pe toată durata activității sale concertistice.

Citeste si: Telespectatorii au ales Kanal D! “Puterea Dragostei” si “Stirile Kanal D”, prima optiune a romanilor

Citeste si: Kanal D, lider de audienta cu „Teo Show”, trei editii consecutive! Luna mai a inceput in forta pentru cea mai urmarita emisiune de divertisment de zi; productia, urmarita de sute de mii de romani din intreaga tara, in fiecare minut al difuzarii

Citeste si: Zeci de copii au trecut pragul studiourilor Kanal D! Ce intrebari le-au pus cei mici vedetelor

Venit în  România pentru un concert cu totul și cu totul special, RockSymphony, la Sala Palatului din București, Edvin maron a fost invitat la Teo Show, loc în care, printre altele, și-a prezentat și vioara de 7 milioane de euro. Însoțit de un bodyguard, Edvin Marton a avut grijă să nu scape niciun moment prețiosul instrument din ochi, chiar dacă aceasta se afla într-o cutie metalică, cu cifru, strâns prinsă de mâinile paznicului.

”Eu nu am nevoie de bodyguard, vioara are. Eu mă pot apăra”, spunea, zâmbind larg, Edvin Marton.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, talentatul violonist este singurul deținător al cifrului cutiei în care stă vioara de 7 milioane de euro și, pentru a fi sigur că nu va păți ceva, a cerut ca paznicul prețiosului intrument să fie, pentru orice eventualitate, înarmat. Iar bodyguardul cu pricina, cu o alură fioroasă, avea grijă ca nimeni să nu se apropie de vioară, în afara lui Edvin Marton.

”Nimeni nu pune mâna nici9 măcar pe cutie. Doar domnul Edvin marton și cu mine avem voie sa atingem cutia cifrată. Nu mă pot juca cu așa ceva, valorează enorm”, ne-a spus, fioros, paznicul viorii violionistului Edvin Marton.

Vioara lui Edvin Marton e un Stradivarius

Conform etichetei originale, vioara la care cântă în prezent Edvin Marton a fost realizată în anul 1699.

Instrumentul reprezintă un exemplu perfect al instrumentelor de tip „long pattern” produse de Antonio Stradivari între 1690 și 1700. Perfecțiunea meșteșugului și eleganța plină de stil a acestor viori este evidențiată în cazul Ex Auer, numele vioarei pe care o are Edvin Marton, prin alegerea făcută în ceea ce privește lemnul. Modelul natural al acestuia, combinat cu lacul de culoarea rubinului, îi subliniază frumusețea și liniile perfecte. Este impresionant cum efectul sclipitor dat de email persistă după atâția ani.
Este vorba de o vioară realizată de celebrul lutier Antonio Stradivari în 1699. Un instrument foarte valoros, motiv pentru care artistul este însoțit, în orice țară se află, sub pază specială.

Născut într-o familie cu înclinații muzicale, Edvin a început să ia lecții de vioară de la 5 ani. La 8 ani a fost admis la una dintre școlile pentru cei mai talentați muzicieni, Central Tchaikowsky Music School din Moscova. A dat primul concert important la vârsta de 12 ani, împreună cu Orchestra Simfonică din Moscova, iar la 17 ani și-a început studiile la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar în 1993 a devenit tânărul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.