Incendiile din Australia au ucis peste 1 miliard de animale. Iadul nu se mai opreste

Author: L.S.
Actualizat: 08 ian 2020, 14:19

Cel puţin un miliard de animale ar fi pierit pe teritoriul Australiei de la debutul sezonului de incendii de vegetaţie, în luna septembrie, conform estimărilor unui ecolog, citat miercuri de agenţia DPA.

Profesor Chris Dickman şi-a revizuit estimările anterioare privind numărul de vieţuitoare care şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor de vegetaţie şi, potrivit unui comunicat emis miercuri de Universitatea din Sydney, doar în statul Noul Wales de Sud (NSW) au murit peste 800 de milioane de animale. Bilanţul deceselor la nivelul întregului teritoriu australian ar ajunge la peste 1 miliard.

Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în Australia au mistuit peste 10,7 milioane de hectare- o suprafaţă mai mare decât cea a Portugaliei, scrie agerpres.

Cel puţin 26 de persoane au murit şi mii de locuinţe au fost au fost distruse de flăcări.

Săptămâna trecută, Dickman a estimat că au murit circa 480 de milioane de animale în incendiile din NSW, cel mai populat stat australian.

Cifra avansată recent, de 1 miliard de vieţuitoare decedate, se bazează pe un raport din 2007 al World Wild Fund for Nature (WWF) care a estimat densitatea faunei sălbatice pentru a analiza impactul defrişărilor din NSW.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Dickman a precizat că rata reală a mortalităţii ''este posibil să fie considerabil mai mare''.

Cifrele includ toate mamiferele, cu excepţia liliecilor, reptile şi păsări, dar nu şi broaşte, insecte sau alte nevertebrate.

'' Este un eveniment monstruos în termeni geografici şi al numărului de animale afectate", a declarat marţi Dickman pentru National Public Radio (NPR).

Peste 120 de incendii continuă să ardă în statul New South Wales, 50 dintre acestea scăpate de sub control. În acelaşi timp, în statul Victoria sunt active peste 40 de focare, cel puţin zece dând semne că se vor uni. În ambele state a plouat marţi şi miercuri, însă autorităţile au solicitat unor persoane din mai multe localităţi aflate în zone cu risc de incendiu să evacueze cât mai repede deoarece condiţiile extreme de incendiu au fost prognozate pentru vineri, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în unele regiuni din statele estice şi viteze mai mari

ale vântului, scrie agerpres

Citeste si: Incendiile din Australia provocat de oameni? 180 de persoane sunt acuzate de incendiere intentionata

Citeste si: Socant! De ce mor de foame milioane de copii. Ai fi crezut ca nu este destula mancare

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?