Ingrediente pentru mâncare de praz cu carne de porc şi măsline
3 bucăţi de praz mare
200 g măsline fără sâmburi
1 cutie roşii în bulion
500 g carne de porc
1/2 lămâie
3-4 linguri ulei de măsline
1 lingură boia de ardei dulce
foi de dafin
1 legătură de mărar
1 lingură de făină
Citeste si: Chec de post. Reteta celui mai pufos chec de post
Citeste si: Rețetă caltabos traditional. Asa faci cel mai bun caltabos
Mod de preparare pentru mâncare de praz cu carne de porc şi măsline
Folosim doar partea albă a prazului, aşa că îndepărtaţi foile de pe primul strat, se taie partea verde, se spala bine prazul alb şi se toacă în rondele de mărime potrivită într-o oala cu apa si putina sare.
Se pun maslinele fara samburi si se gatesc inca 2-3 minute. Carnea se rumeneşte în puţin ulei, se potriveşte de sare şi se pune în oală cu mâncare şi se lasă la fiert cu celelalte ingrediente.Se
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Daca mancarea este groasa, se adauga o ceasca de apa fierbinte in timp ce fierbe. Mancarea se poate face usor consistenta, daca se adauga un amestec dintr-o lingura de faina cu putina apa rece, si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Pentru un gust si un miros deosebit se toaca marar marunt si adaugati la mancare, dupa care se acopera si se indeparteaza de pe foc. Serveşti caldă mâncarea de praz cu carne de porc şi măsline.
sursa: clickpoftabuna.ro
Citeste si: Prajitura cu morcov. Reteta de post a desertului de vis
Citeste si: Reteta sarmale de post. Cele mai bune 5 retete de sarmalute de post