Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post. Ingrediente:
1 kg de mere curățate de coajă și cotor
o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră
1-2 linguri de zahăr (în funcție de gusturi)
200 grame de biscuiți Petit Beurre
150 grame de nucă măcinată
75 grame de ciocolată neagră DE POST
o lingură cu apă
Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post. Mod de preparare:
Merele curățate de coajă și cotor le dăm pe răzătoarea mare. Lucrăm rapid așa încât să nu se oxideze merele.
Punem merele rase într-o cratiță încăpătoare, adăugăm zahărul și scorțișoara și amestecăm.
Așezăm cratița pe foc și lăsăm merele să se gătească până când zahărul se topește și scade zeama lăsată de acestea.
Când sunt gata, adăugăm nuca, amestecăm, dăm deoparte și lăsăm la răcit.
Pregătim o tavă de 23/24 cm în care pune folie alimentară.
După ce compoziția de mere și nucă s-a răcit o împărțim în două.
Așezăm pe fundul tăvii un strat de biscuiți, o parte din compoziția de mere și nucă apoi încă un strat de biscuiți, cealaltă jumătate de compoziție de mere și la final încă un strat de biscuiți.
Topim pe foc cele 75 de grame de ciocolată ruptă în bucăți împreună cu apa și turnăm rapid peste toată suprafața prăjiturii.
Înainte de a o servi tăiem prăjitura în bucăți dreptunghiulare de mărimea unui biscuite.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
sursa: lecturisiarome
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos