Prognoză ANM pentru ultimele două zile din acest an! Ce se întâmplă cu vremea în noaptea de Revelion

Autor: O.P.

În ultimele zile vremea s-a răcit brusc, iar anul acesta se pare că vom avea temperaturi scăzute în ultimele zile ale acestui an.

Prognoză ANM pentru ultimele două zile din acest an

Deși am avut parte de o iarnă deosebit de blândă până acum, situația s-ar putea schimba foarte mult chiar pe final de an. Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute în mai multe zone din țară. Ninsorile se vor instala și ele în mai multe părți ale teritoriului.

Prognoză meteo 30-31 decembrie 2019. Cum va fi vremea de Revelion

Conform meteorologilor de la ANM,  la începutul acestei săptămâni vremea se va menține rece. Apar ninsori slabe în Moldova, în Lunca Dunării și ploi pe litoral. Astăzi temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar noaptea vor scădea până la minus 13.

Temperaturile încep să scadă tot mai mult de timul noții, iar precipitațiile nu mai sunt la fle de abundente. În cea mai mare parte a țării cerul va fi senin, înnorări vor fi în prima parte a zilei în sud-estul țării, în extremitatea sudică și cea de est.

Pe timpul nopții cerul se va înnora în regiunile nordice, iar spre dimineață în nordul Moldovei local vor fi precipitații mixte cu depunere de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre, cu rafale de 60…70 km/h.

Citeste si: Fa-ti lista cu dorinte pe 2020! Iata cum sa iti indeplinesti rezolutiile din noaptea de Anul Nou

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Capitală, cerul va fi înnorat doar spre dimineață. Nu vom mai avea parte de precipitații, însă temperaturile se vor menține scăzute, maxima fiind de 4 grade. Nopțile încep să fie mult mai reci.

Marți temperaturile cresc ușor în majoritatea zonelor țării. În dimineața zilei de marți se vor instala ceața și chiciura pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul teritoriului. În nordul Moldovei vor fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade. Pe timpul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar cu toate acestea precipitațiilor vor fi slave. Spre dimineață apare ceața din nou și vântul crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h.

În Capitală cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru apariția precipitațiilor este foarte redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade

 

Taguri: