Saraca tara bogata! Mii de români au pensii speciale. Cine sunt cei care încasează lunar sume fabuloase

Autor: L.S.
Actualizat: 03 sep 2020, 02:30

România nu intră în colaps sub nicio formă din cauza pensiilor care nu sunt pe bază de contributivitate şi nici din toată valoarea pensiilor celor 5 milioane de pensionari, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat câte pensii speciale sunt în acest moment.

Din cele 9.312 pensii (de serviciu n.r.), undeva la 5.306 sunt la peste 10.000 de lei, iar restul de 4.000 sunt la sub 10.000 de lei. Şi o parte din aceste pensii sunt pe bază de contributivitate, completarea vine de la bugetul de stat. Din această valoare nu intră România în colaps sub nicio formă, de fapt din toată valoarea pensiilor a celor 5 milioane de pensionari nu intră România în colaps.

Probabil se discută mai mult de moralitate. Atâta timp cât în baza de jos avem foarte multe pensii mici, noi acolo trebui să lucrăm şi să ne concentrăm”, a spus Budăi.

Întrebat de ce a fost nevoie de ordonanţă pe Codul administrativ pentru pensiile din administraţia locală, ministrul a răspuns că la ora actuală sunt primari care avut mai multe mandate şi au ieşit cu pensii de 1.200-1.400

de lei, calculate doar pe ceea ce au lucrat.

„Eu îmi asum ceea ce spun. Sunt oameni care au fost 4-5 -6 mandate primari, a căror perioadă nu a fost perioadă de contributivitate şi s-a calculat pe ceea ce au lucrat. Au (pensie n.r.) 1.200 – 1.400 de lei.(…) Dacă vrem în administraţia publică oameni care să îşi asume dezvoltarea unei unităţi administrativ-teritoriale cred că trebuie să ieşim un pic din ipocrizie şi să fim conştienţi că acel om trebuie să fie bine reprezentat şi bine îmbrăcat şi să aibă gândul doar la acea unitate administrativ-teritorială”,

a explicat ministrul Muncii.

În opinia sa, toate partidele din opoziţie au ieşit acum „cu chestia cu pensiile speciale şi lovesc în noi cu pensiile speciale”, deşi toţi europarlamentarii din opoziţie ar putea să propună, inclusiv la nivelul UE, proiecte de renunţare la indemnizaţiile de serviciu după încheierea mandatului.

Legat de pensiile speciale, noi am spus că vom avea o discuţie în Guvern, vom discuta cu toţi cei implicaţi şi nu le-am pus pe toate într-o căciulă şi nu am făcut o harababură.

Eu le spun în felul următor: pensii pentru demnitari au acum şi USR, şi PMP şi PNL, au acum europarlamentari. Pentru toţi aceşti europarlamentari în Parlamentul European, la Comisia Europeană, la Consiliul European există aceste indemnizaţii de serviciu după încheierea mandatului. Îi rog dacă sunt atât de corecţi şi atât de aspri cu pensiile speciale să înceapă de sus, din vârful Uniunii Europene, şi să depună acolo proiecte de renunţare la acestea.
Chiar îi provoc pe această cale să facă acest lucru în Parlamentul European (…) Colegii din opoziţie au făcut o harababură totală pentru că au băgat toate pensiile acestea într-o căciulă şi pensiile personalului navigant şi pensiile militare şi pensiile din apărare şi ordine publică, alături de magistraţi, toate pentru ei erau pensii speciale”
, a subliniat Marius Budăi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

citeste contiinuarea pe capital.ro

Citeste si: E OFICIAL! Simina si Jador s-au impacat imediat dupa Marea Finala! Au petrecut toata noaptea IMPREUNA!

Citeste si: Exclusiv Simona a spus totul despre relatia cu Culita Sterp: ''Era un sentiment frumos cand...''

Citeste si: Primele declarații ale Anamariei Prodan, după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Dan Alexa

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.