Iohannis a luat decizia privind noul premier! Anunțul oficial din partea Președinției

Autor: A.I.
Actualizat: 22 nov 2020, 07:20

Klaus Iohannis a luat decizia privind noul premier și va anunța noul șef al Executivului într-o declarație de presă programată la ora 17:00 la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis va susține astăzi, la ora 17:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială. În această declarație Klaus Iohannis va anunța numele premierului desemnat al României.

Cel mai probabil noul premier va fi liderul PNL, Ludovic Orban. PNL a fost singurul partid care a anunțat în cadrul consulărilor cu președintele Iohannis că este gata să își asume guvernarea și a avansat și propunerea de premier în persoana șefului partidului, Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a avut două runde de consultări cu partidele. La consultările de astăzi liderul PNL, Ludovic Orban, a fost ultimul care a intrat. Surse citate de Adevărul au declarat că Orban a intrat ultimul la negocieri tocmai fiindcă este premierul desemnat și pentru a discuta cu președintele Iohannis echipa de miniștri.

Dan Barna a cerut anticipate

După consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR Dan Barna a precizat că i-a cerut șefului statului declanșarea alegerilor anticipate.

"Am ieșit de la consultări unde președintele Iohannis mi-a reconfirmat că își dorește alegeri anticipate. Chestiunea calendarului pentru anticipate consideră însă că trebuie abordată abia după alegerile prezidențiale. Argumentul pe care l-a invocat a fost nevoia de a o înlocui urgent pe Dăncilă.

Domnule Iohannis, haideți să nu mai gândim de azi pe mâine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care e alternativa la anticipate? Să puneți acum un guvern slab, fără susținere parlamentară, aflat în permanență la mâna PSD și a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta și Tăriceanu, partide care împreună au majoritatea în Legislativ. Un astfel de guvern nu va putea să facă reformele de care România are nevoie și ne trezim, la fel ca în 2016, că după un an de zile se întoarce PSD pe cai mari la guvernare.

Ați uitat anul 2016? Știu foarte bine despre ce vorbesc, am fost în guvernul Cioloș, știu cât de mult ne-a afectat lipsa de susținere.

Haideți mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în fața oamenilor și să câștigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte.

Dacă vreți cu adevărat să scăpăm țara de PSD; aveți curajul să facem acum anticipate", a scris pe Facebook Dan Barna după consultările cu Iohannis.

Citeste si: Prima reacție a lui Klaus Iohannis după ce Guvernul PSD a picat! Președintele a convocat consultări cu partidele

Citeste si: Ultima oră: Guvernul PSD a picat! Moțiunea, votată de 238 de persoane

    

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.