Rețetă mâncare de conopidă. Ingrediente:
conopida,
ceapa,
ardei rosu,
tulpina de telina verde,
rosii,
verdeturi (patrunjel si marar),
ulei de masline/ ulei de floarea soarelui,
sare grunjoasa,
piper boabe.
Citeste si: Reteta tiramisu. Cea mai rapida prajitura delicioasa pe care o poti face de sarbatori
Rețetă mâncare de conopidă. Mod de preparare
Ceapa taiata rondele, ardeiul gras si ardeiul capia taiat felii, tulpina de telina taiata romburi si rosiile taiate felii se calesc in ulei de masline/ ulei de floarea soarelui pana se moaie putin ceapa si se formeaza sosul de rosii.
Legumele se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Reteta pas cu pas
Taiere legume in vederea calirii in ulei de masline/ ulei de floarea soarelui.
Calire legume pana se moaie ceapa si se formeaza sosul de rosii. Asezonare legume calite.
Fierbere conopida intreaga in apa cu sare grunjoasa timp de 3-4 minute.
Adaugare buchetele de conopida fiarta in sosul de rosii si legume.
Fierbere preparat timp de 2-3 clocote.Servire preparat presarat cu verdeata, simplu, ca mancare de post sau drept garnitura la felii subtiri din carne de pasare, pregatita la tigaie sau la cuptor.
Merge de minune! Mancarea de conopida se poate servi drept garnitura pentru 2-3 felii subtiri din piept de rata sau din piept de gasca, gatit separat.
sursa: despremancare.ro
Citeste si: Pui chinezesc dulce acrișor. Reteta originala
Citeste si: Reteta sarmale in foi de vita. Asa iti ies cele mai gustoase sarmalute
Citeste si: Rețetă biscuiți fără zahăr. Desertul sănătos pentru toată familia