Rețetă biscuiți fără zahăr INGREDIENTE:
200g făină integrală de grâu
200g tărâţe de ovăz
200g unt 82% grăsime, la temperatura camerei
100g curmale fără sâmburi
100g stafide brune
3-4 linguriţe scorţişoară măcinată
3-4 linguriţe coajă de portocală BIO răzuită
jumătate linguriţă sare roz de Himalaya
6 linguri apă
Citeste si: Pui chinezesc dulce acrișor. Reteta originala
Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Rețetă biscuiți fără zahăr MOD DE PREPARARE:
Laşi untul la înmuiat la temperatura camerei. În acest timp, pui la hidratat curmalele în cele 6 linguri de apă. Mai poţi completa cu apă puţin, la nevoie. Trece astfel vreo jumate de oră. După care te foloseşti de un mixer vertical pentru a transforma curmalele in pastă. E in regulă şi dacă mai rămân bucăţi întregi de fruct.
Acest lucru va face ca acești biscuiți integrali digestivi să aibă un aspect și mai natural, mai yummy.Pui toate ingredientele într-un vas şi le amesteci uşor cu mâna până se formează un aluat omogen.
Înfăşori aluatul într-o folie alimentară şi laşi la rece pentru circa o oră.
După ce s-a întărit untul din aluat suficient pentru a fi întins, pudrezi cu făină integrală masa curăţată în prealabil.
Apoi, cu ajutorul sucitorului întinzi o foaie nu foarte subţire, dar nici foarte groasă. Cam ca la fursecuri în general.
Apoi, cu ajutorul unei forme de decupat prăjituri dai contur biscuiţeilor.
Îi aşezi frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt si îi coci la foc mediu (180 grade) timp de circa 12 minute, până vezi că se rumenesc uşor la margini.
sursa: dianabrici.ro
Citeste si: Plăcintă cu dovleac delicioasa! Gata in 30 de minute!
Citeste si: Ceai de frunze de nuc- beneficii nebanuite pentru sanatate
Citeste si: Reteta Cheesecake New York, "mama" tuturor cheesecake-urilor