Rețetă mâncare de sfeclă rosie cu pui. Ingrediente:
4 sfecle rosii de marime mijlocie
1 piept de pui
2 cepe albe
4-5 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1/2 lamaie
condimente( sare, piper) dupa gust
Citeste si: Reţetă prăjitură diplomat de post. Asa faci cel mai bun tort
Citeste si: Sarmale de post. 5 retete delicioase care vor multumi toate gusturile
Rețetă mâncare de sfeclă rosie cu pui. Mod de preparare:
Speli sfecla rosie sub jet de apa rece si o pui la fiert intr-o oala. O lasi la fiert, fara sa o maruntesti sau sa o cureti de coaja, la foc potrivit aproximativ o ora. Pui apa in oala cat sa acopere sfecla.
Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi apa incalzita in prealabil.
Este bine sa alegi sfecle de marime mica sau mijlocie, deoarece sunt mai gustoase decat cele mari.
Sfecla este fiarta cand intra usor furculita in ea. Cand s-a fiert sfecla, o cureti de coaja si o tai fideluta putin mai groasa si o pui intr-un bol.
Pieptul de pui il tai si pe el fideluta si il pui intr-o tigaie sa se innabuse cu 3 linguri de ulei si 100ml apa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Cand este gata carnea si ceapa le pui in bol, peste sfecla rosie. Amesteci bine si mai condimentezi daca este nevoie.
Daca ti se pare ca mancarea este prea seaca mai pui o lingura de ulei de masline. Adaugi usturoiul pisat si sucul de lamaie.
Mai amesteci putin si servesti alaturi de paine prajita.
Acest preparat poti sa-l consumi cald, imediat dupa preparare sau rece, a doua zi, ca o salata.
sursa: retetadelicioasa
Citeste si: Rețetă mâncare de conopidă. Delicioasa cu sau fara carne
Citeste si: Reteta tiramisu. Cea mai rapida prajitura delicioasa pe care o poti face de sarbatori