Reteta tiramisu- Ingrediente:
2 pachete de piscoturi
5 oua
150 g zahar
250 g mascarpone
200 g frisca lichida/smantana pentru frisca
200 ml cafea
1 pliculet zahar vanilat
esenta rom
Reteta tiramisu- Ingrediente pentru ornat:
cacao
Citeste si: Rețetă biscuiți fără zahăr. Desertul sănătos pentru toată familia
Citeste si: Pui chinezesc dulce acrișor. Reteta originala
Citeste si: Plăcintă cu dovleac delicioasa! Gata in 30 de minute!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Reteta tiramisu- Mod de preparare:
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spuma.
Separat, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza frisca si continua sa mixezi.
Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta si zaharul vanilat.
Da piscoturile prin cafeaua usor racita, intinde in tava un rand de piscoturi si peste pune crema obtinuta.
Continua sa adaugi randuri de piscoturi alternate de crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema.
Pudreaza tiramisu cu cacao. Da prajitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi serveste-o.
sursa: retetepractice.ro
Citeste si: Reţetă prăjitură diplomat de post. Asa faci cel mai bun tort
Citeste si: Reteta sarmale in foi de vita. Asa iti ies cele mai gustoase sarmalute
Citeste si: Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante