Romania, campioana la VIOLENTA si CRIMINALITATE. Date Eurostat care arata adevarul

Autor: L.S.
Actualizat: 31 aug 2020, 15:05

Europa devine un continent tot mai sigur, arată statisticile Uniunii Europene, care notează o scădere continuă a numărului de crime.

Acest fenomen se înregistrează şi în România, deşi suntem printre cele mai violente ţări ale UE.

Datele Eurostat au fost strânse la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2016. Media UE este de 0,6 decese prin violenţă la o sută de mii de locuitori. România ocupă locul al patrulea, cu 1,6 crime la suta de mii de locuitori.

În 2016, ultimul an măsurat la nivel european, au fost comise 303 crime în România, dintre care victime au fost 210 bărbaţi şi 93 de femei.

Prin contrast, cea mai sigură ţară din acest punct de vedere este Marea Britanie.

Pare o anomalie statistică: într-o ţară cu peste 60 de milioane de locuitori, au fost doar 89 de crime în 2016.

Europa, tot mai sigură

În 2011, în Uniunea Europeană au fost înregistrate 4.399 de omoruri. 421 dintre acestea erau comise în România. Ocupam şi atunci locul patru în UE, după Franţa (458), Italia (453) şi Germania (433).

Statele dinaintea noastră sunt însă ţări foarte mari, cu populaţii de trei-patru ori mai mari. Cifrele violenţei sunt cu atât mai dramatice cu cât în România, la o populaţie mult mai mică, se înregistrează un număr comparabil de omoruri. Eram pe locul patru şi la numărul efectiv, şi la rata la o sută de mii de locuitori.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În următorii cinci ani, Europa a devenit tot mai sigură, la fel ca şi România.

În 2016, numărul crimelor a scăzut la 3.302. În ţara noastră, numărul a scăzut de la 421, la 303. Dar, am rămas pe locul patru, după Germania (390), Italia (364) şi Franţa (317). Ca procent din populaţie, victimele violenţei ne plasează tot pe locul patru, în urma Letoniei (o ţară cu o populaţie mai mică decât a Bucureştiului, dar recunoscută pentru violenţa ei), a Lituaniei şi a Estoniei.

Cifrele pe anul 2017 nu au fost centralizate încă la nivel european, dar statistica naţională arată că în România a scăzut şi mai mult numărul omorurilor: a ajuns la 232.

saursa: libertatea.ro

Citeste si: Prima reactie a lui Gabi Badalau, dupa ce Claudia Patrascanu a anuntat despartirea: "Cel mai JOSNIC este acel om care"

Citeste si: Explozia nucleara din Rusia, acuzatii grave: "Este o crima. Copiii se plimbau pe malul mării. Nimeni nu a emis o avertizare"

Citeste si: Rasturnare de situatie! Jador o vrea din nou pe Ella in casa "Puterea dragostei"! "Tu ai vrut sa o elimini pe Ella..." Afla ce reprosuri ii aduce Biancai si cum va reactiona concurenta, MAINE, intr-o editie incendiara, de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D

 

 

Taguri: