Sarmale de post cu soia. Reteta din caietul bunicii

Author: L.S.

Soia se foloseste adesea in perioadele de post, in bucataria romaneasca. Iata o reteta de sarmale de post cu soia care va fi pe placul tuturor.

Sarmale de post cu soia. Ingrediente

varza murata
2 pungi soia felii
4 cepe mari
1 morcov
1 cana de orez
1 cana cu vin alb
bulion sau suc de rosii.
vegeta
cimbru
piper
boia
frunze de dafin.
ulei
apa

Citeste si: Biscuiți de post cu ciocolată. Reteta desertului tau preferat

Citeste si: Ciorbă de varză. Reteta veche de secole are un secret bine pastrat

Sarmale de post cu soia. Mod de preparare

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece. Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat.

Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica

Intr-o cratita se pun cca 50 ml ulei .Cand se incinge, adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.

Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Intre timp pregatim frunzele de varza.

Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza, se adauga o cana cu vin, ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga din cand in cand apa.

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.

sursa: gustos.ro

Citeste si: Cozonac de post cu rahat. Reteta celui mai pufos cozonac de post

Citeste si: Ciuperci sote. Reteta unui aperitiv iubit in toata lumea