Sfânta Muceniță Ecaterina. O viață dedicată credinței
Sfânta Muceniță Ecaterina a trăit pe vremea împăratului Maximilian, pe la anii 300. Sfânta Ecaterina era înaltă și foarte frumoasă, dar și foarte inteligentă. Aceasta cunoștea toate învățăturile grecești și latinești din Homer și Virgiliu. Ba mai mult, Sfânta Ecaterina știa mai multe dialecte.
Sfânta Muceniță Ecaterina. Cum și-a găsit sfârșitul
Sfânta Muceniță Ecaterina a fost chinuită pentru mărturisirea credinței în Hristos. „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”, așa i s-a descoperit Ecaterina lui Hristos.
Citeste si: Sfântul Antonie- Cruce albastră în calendar pe 23 noiembrie
Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului
Sfânta Muceniță Ecaterina este prăznuită pe 25 noiembrie
Sfânta Muceniță Ecaterina a fost condamnată la o moarte teribilă, aceasta fiind zdrobită de patru roți, drept pedeapsă pentru credința sa în Domnul Iisus Hristos. Trupul sfintei a fost luat de îngeri și dus pe Muntele Sinai, rămășițele Sfintei Ecaterina fiind apoi descoperite de un călugăr, la poalele mânăstirii din care făcea parte.
Sfânta Muceniță Ecaterina. Rugăciunea pe care să o rostești astăzi
¨Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!
O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai.
La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi
Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci.
Amin.¨, este rugăciunea pe care să o rostești astăzi.