Socant! La Timisoara s-a mai evacuat un bloc in care s-a facut deratizare. Cati copii si adulti sunt in spitale

Author: L.S.
Actualizat: 19 nov 2019, 10:24

Autorităţile din judeţul Timiş au evacuat luni noapte încă un bloc de locuinţe din Timişoara, unde în aceeaşi dimineaţă a fost făcută dezinsecţie şi deratizare

Autorităţile din judeţul Timiş evacuat luni noapte încă un bloc de locuinţe din Timişoara, de pe strada Vaida Voievod, unde în aceeaşi dimineaţă a fost făcută dezinsecţie şi deratizare la fel ca în blocul unde doi copii şi mama unuia dintre ei au decedat, iar mai multe persoane au ajuns la spital.

Anchetatorii au descoperit că în acest bloc s-a făcut dezinsecţie într-un singur apartament, a cărui uşă a fost sigilată.

Patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut deratizarea şi dezinsecţia blocului din Timişoara în care au murit trei oameni, a fost reţinut după o noapte de audieri.

Ioan Sorin Buţă este cercetat pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise, scrie romaniatv.ro

El va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, marţi dimineaţă, la ora 8.00,

la Spitalul Judeţean Timişoara mai era un adult internat, la Spitalul Municipal, alţi trei, iar la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” mai sunt 16 copii internaţi. În total, 20 de persoane se află încă în spitale, după acţiunile de dezinsecţie şi deratizare din cele două blocuri de locuinţe care au fost evacuate luni.

Citeste si: Tratament Psoriazis. Incredibil: remediul pentru psoriazis este la indemana oricui! Ce s-a descoperit

Citeste si: Cum scapi de eczema. Remedii naturale care nu dau gres

Cei 31 de locatari au fost evacuaţi luni seară, în jurul orei 22.30, după ce autorptăţile au stabilit că un apartament de la etajul 4 al blocului de pe strada Vaida Voievod, s-a numărat printre cele în care aceeaşi firmă a făcut o operaţiune de deratizare si dezinsectie, precum în blocul de pe strada Mioriţa nr.

8.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Anchetatorii au descoperit că dezinsecţia şi deratizarea a fost făcută chiar luni dimineaţă, iar imediat după operaţiune, locatarii apartamentului numărul 79 au încuat uşa şi au plecat la serviciu.

Potrivit specialiştilor, nivelul de substanţă din acest apartament este una foarte mare.

Specialiştii în cercetare chimică au descoperit, într-o cutie, aşezată în dulap, între haine, o substanţă foarte toxică, ce se eliberează doar cu autorizaţie specială.

Este vorba de Delicia Gastoxin, în formă de tablete rotunde, pe bază de fosfură de aluminiu. E un insecticid destinat combaterii daunătorilor cerealelor depozitate şi a rozătoarelor mari din culturile de câmp.

Gazul de fosfină este eliberat în prezenţa umezelii şi este puternic toxic pentru toate formele de viaţă, fie oameni, fie animale. Fosfina, prin inhalare, blochează căile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

Echipele de cercetare chimică venite de la Sibiu în ajutorul celei de la Timişoara vor face masurători în toate apartamentele din acest imobil.

Evacuaţii fie se vor duce la rude şi prieteni, fie vor fi primiţi de Mitropolia Banatului.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce în blocul în care locuiau, un fost cămin studenţesc, a fost supus unei operaţini de dezinsecţie şi deratizare.

Alte 25 de persoane sunt internate în unităţi medicale din judeţul Timiş în urma cazului de la Timişoara, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, dată publicităţii luni seara.

sursa: romaniatv.net

Citeste si: Timisoara: un bebelus, un copil si o mama au murit ca sobolanii in casa, dupa ce blocul a fost deratizat de catre o firma autorizata

Citeste si: Klaus Iohannis, dezbatere inainte de turul doi la alegerile prezidentiale. Cand, unde si cine e invitat