Toba de casa. Reteta traditionala din caietul bunicii

Autor: L.S.
Actualizat: 16 dec 2021, 00:05

Puteti adauga mai multa limba de porc sau ficat, rinichi sau soric. Ideea de baza este sa retineti modul de preparare. Si sa o faceti in casa.

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si gospodinele pregatesc bucatele pentru Craciun. Putina lume stie insa, care este secretul unei tobe de casa delicioasa, ca la bunica acasa. Va prezentam o reteta simpla, dar extrem de delicioasa care va fi cu siguranta pe gustul tuturor celor din familie. Iata care este secretul tobei facute in casa: 

Ingrediente pentru reteta de toba de casa

2 kg cap de porc
500 grame de limba de porc
750 grame de inima de porc
250 grame de sorici
150 rinichi de porc
o ureche

de porc (250 grame)
sare, piper, foi de dafin, boabe de mustar, de coriandru

un stomac de porc sau maț gros ca pentru chisca (dar nu cret)

optional se poate pune si usturoi

Citeste si: Rețetă caltabos traditional. Asa faci cel mai bun caltabos

Citeste si: Reteta sarmale de post. Cele mai bune 5 retete de sarmalute de post

Citeste si: Cozonac de post cu rahat. Reteta celui mai pufos cozonac de post

Mod de preparare pentru reteta de toba de casa

Cu o zi inainte curatam stomacul de porc.
A doua zi, spalam bine toate organele in apa rece pana cand apa va iesi limpede.

Inima, limba si rinichiul le fierbem separat jumate de ora la foc iute dupa care scurgem apa si le dam deoparte.


Punem la fiert, in aproximativ 4 kg de apa, capul, soricii si urechea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Adaugam si organele fierte in prealabil si continuam fierberea pana cand se desprinde carnea de pe oase.


Cand sunt gata le scoatem sa se raceasca.

Curatam pielita de pe limba, taiem totul bucatele iar soricul fasii.

Umplem stomacul de porc curatat si mai adaugam doua-trei polonice din zeama in care au fiert carnurile.

Legam bine la capete cu sfoara de bucatarie si apoi punem burta umpluta in zeama in care am fiert carnea si o lasam sa fiarba inca o ora la foc mediu.

O scoatem, o asezam la racit pe un fund de lemn iar deasupra punem un alt fund si o greutate care sa il preseze.
Lasam pana a doua zi cand o punem in frigider sau, daca avem posibilitatea, o putem chiar si afuma inainte.

sursa: lecturisiarome.ro

Citeste si: Retete traditionale de Craciun. Cele mai bune preparate de la masa de Craciun

Citeste si: Ciorbă de pește țărănească. Reteta din caietul bunicii

Citeste si: Lebăr de casă. Reteta originala pentru masa de Craciun

 

Taguri: