Lebăr de casă. Reteta originala pentru masa de Craciun

Autor: L.S.
Actualizat: 26 nov 2020, 19:05

Incearca aceasta reteta de lebar de casa, caci sigur va fi mult mai apreciat ca cel de cumparat.

Lebăr de casă. Ingrediente:

1 ficat de porc

500-700 g carne de porc

o bucata slanina afumata

2 cepe medii

intestine pentru umplut

inima sau alte organe (optional)

foi de dafin

ienibahar

sare

piper

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Chec de post. Reteta celui mai pufos chec de post

Citeste si: Mâncare de praz cu măsline și porc

Citeste si: Rețetă caltabos traditional. Asa faci cel mai bun caltabos

Lebăr de casă. Mod de preparare:

1. Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.


2. Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.
3. Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.
4. In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete.
Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.
5. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.

sursa: retetepractice.ro

Citeste si: Prajitura cu morcov. Reteta de post a desertului de vis

Citeste si: Reteta sarmale de post. Cele mai bune 5 retete de sarmalute de post

Citeste si: Sarmale de post cu soia. Reteta din caietul bunicii