Lebăr de casă. Ingrediente:
1 ficat de porc
500-700 g carne de porc
o bucata slanina afumata
2 cepe medii
intestine pentru umplut
inima sau alte organe (optional)
foi de dafin
ienibahar
sare
piper
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Chec de post. Reteta celui mai pufos chec de post
Citeste si: Mâncare de praz cu măsline și porc
Citeste si: Rețetă caltabos traditional. Asa faci cel mai bun caltabos
Lebăr de casă. Mod de preparare:
1. Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.
2. Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.
3. Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.
4. In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.
5. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.
sursa: retetepractice.ro
Citeste si: Prajitura cu morcov. Reteta de post a desertului de vis
Citeste si: Reteta sarmale de post. Cele mai bune 5 retete de sarmalute de post
Citeste si: Sarmale de post cu soia. Reteta din caietul bunicii