ULTIMA ORA! Ce se intampla in aceste momente in Bucuresti! Avertismentul meteorologilor

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 17 mai 2019, 14:30

Administratia Nationala de Meteorologie lanseaza un avertisment de vreme rea pentru Bucuresti.

Zeci de localități sunt afectate. Un nou cod roșu de fenomene periculoase a lovit în șase județe. Autoritățile sunt în alertă după anunțurile de ultim moment ale specialiștilor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, şi o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe durata următoarelor trei ore în bazinele hidrografice Şieu şi Budac, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Citeste si: Atentie! Un fenomen meteo extrem se apropie de Romania! Meteorologii avertizeaza populatia sa nu iasa din case!

Potrivit hidrologilor, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Şieu – bazin superior (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Citeste si: Vine prăpădul! Alerta: Cod portocaliu de fenomene periculoase. Unde loveste furia naturii

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinul hidrografic Budac, notează INHGA.

Ploile abundente şi scurgerile de pe versanţi au afectat 22 de localităţi din şase judeţe ale ţării, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din zeci de gospodării, beciuri şi curţi.

Citeste si: Avertizare meteo: Cod Galben de fenomene extreme. Cand intra in vigoare

 

Taguri: