Sfântul Apostol Simon Zilotul a fost unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului, iar tradiția creștină relatează că acesta era nimeni altul decât mirele din Cana Galileii. Iisus a săvârșit prima sa minune la nunta lui, prefăcând apa în vin, iar Simon Zilotul i-a urmat ulterior, cu mare convingere în suflet.
Creștinii îl sărbătoresc în două zile, la 10 mai, dar și la 30 iunie.
Deși nu la fel de cunoscut ca ceilalți apostoli, Sfântul Simon Zilotul este pomenit la fiecare slujbă de cununie săvârșită de Biserica Ortodoxă, el fiind protectorul familiei și al căsniciilor.
Sfântul Simon Zilotul. Prea puțini sunt aceia care știu că părticele din rămășițele pământești ale sfântului, mai precis din mâna lui, sălășluiesc la loc de cinste, într-o casetă, acoperită de un baldachin, la Biserica Podeanu din București, pe strada Dorna, în vecinătatea Pieței Chibrit.
Citeste si: Spune mereu aceste 12 cuvinte – Aduc liniște, bucurie, sporire minții și ferire de rele
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
El avea sfintele moaște ale Apostolului Simon Zilotul asupra sa, însă le păstra în mare taină, închinându-se doar el la ele și nelăsând pe nimeni în încăperea unde le ținea. În 1996, înainte de a-și da obștescul sfârșit, a dezvăluit secretul și a dăruit moaștele Bisericii Podeanu, drept răsplată pentru dragostea cu care a fost primit și înconjurat de parohul bisericii, Vasile Ailoaiei, de familia acestuia și de
Biserica Parohiei Podeanu este singurul lăcaş din România care adăposteşte moaştele unuia dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului – Sfântul Apostol Simon Zilotul.
Fiind el însuşi mire, sfântul e considerat protectorul căsătoriilor. Tocmai de aceea, zeci de tineri ce nu izbutesc să se aşeze la casa lor asistă la Acatistul Sf. Simon Zilotul care se citeşte în fiecare luni, de la 18.00 seara. Iar, apoi, ca o mulţumire vin şi se cunună chiar în această biserică.
Vezi cele mai noi Stiri Kanal D
sursa: doctorulzilei.ro