Concret, bacteria, una din grupul celor "prietenoase", contine un acid gras, 10 (Z) -hexadecenoic, care, odata injectat soarecilor, ii protejeaza de toate bolile care au ca punct de pornire stresul, arata Science Alert, care citeaza un raport publicat de jurnalul Psychopharmacology.
Cercetarea, care urmeaza a fi replicata pe subiecti umani, pentru crearea unui vaccin (insa nu mai devreme de 10- 15 ani) vine astfel in sprijinul unei idei deja impamantenite, ca, de-a lungul timpului, omul a fost ajutat de microorganismele din imediata sa vecinatate.
Si pe masura ce a pierdut legatura cu acestea (aflate cel mai adesea in sol), au aparut si din ce in ce mai multe cazuri de alergii si boli autoimune.
" Ideea e ca pe masura ce s-a indepartat de ferme si a renuntat la agricultura si la existenta sa ca vanator-culegator, mutandu-se la oras, omul a pierdut contactul cu organismele care ii reglau sistemul imunitar si opreau inflamatiile", a explicat unul dintre cei implicati in studiu, Christopher Lowry.
"Asta a marit riscul pentru boli inflamatorii si afectiuni psihice aflate in legatura cu stresul", a mai spus expertul.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Omul de stiinta, care studiaza aceasta bacterie de multi ani, e convins ca plecand de la ea se poate realiza un vaccin menit sa-i ajute in primul rand pe cei care activeaza in profesii cu un grad mare de risc, unde pot aparea si afectiuni pe masura.
sursa: ziare.com
Citeste si: BREAKING NEWS! PSD a decis cine candideaza la prezidentiale. E oficial
Citeste si: A invins cancerul si acum e "avocatul” copiilor bolnavi. Povestea extraordinara a doctoritei Silvia Coman
Citeste si: Cristiano Ronaldo scapa de acuzatia de VIOL. Justitia americana renunta la acuzatii