Vineri 13. De unde vine superstitia ca ziua de vineri 13 aduce mare ghinion si ce sa faci ca sa scapi

Autor: L.S.
Actualizat: 27 nov 2020, 06:50

Superstitii vineri 13. Se spune ca aceasta este o zi cu adevarat nefasta, dar de unde vine cu adevarat credinta

Vineri 13. De unde vine cu adevarat superstitia ca aceasta zi este nefasta

Ziua de vineri 13 a reprezentat întotdeauna o zi cu caracter nefast, prevestitoare de semne rele şi aducătoare de necazuri. Dar în istorie, ea îşi are rădăcinile într-un eveniment de la curtea regelui Philip al IV-lea, prima mențiune despre caracterul nefast al acestei zile fiind menționată într-un manuscris din 1525.

La 14 septembrie 1307, regele francez Philip al IV-lea a ordonat arestarea tuturor Cavalerilor Templieri și confiscarea proprietății lor, care a fost efectuată odată cu ziua de vineri, 13 octombrie 1307. Evenimentul relatat în manuscris de asemenea prezintă şi aspecte importante a implicării superstițiilor în cotidian şi implicarea divinității în procesele de conştiință, exemplu:

Dacă te duci apoi la vânătoare în ziua aceasta și tu ești lovit accidental de o săgeată, nu este ghinion, este dreptate divină”, potrivit historia.

Citeste si: Incredibil, dar adevarat! Mirele a intarziat la propria nunta, iar mireasa s-a maritat cu altul

Citeste si: ASTROLOGIE- Rezolutia lui 2020 pentru fiecare zodie. Spune cuvintele potrivite ca sa ai un an cu impliniri

Ziua de vineri 13 este în credința populară, o zi fatală în care se petrec nenorociri.

Persoanele superstițioase nu au curajul în această zi ghinionistă, să întreprindă nimic, ca de exemplu încheierea unor contracte, sau să pornească într-o călătorie. Apare atunci când a 13-a zi a lunii în calendarul gregorian cade într-o vineri. Un an calendaristic are cel puțin o zi de vineri care cade pe data de 13, dar poate să apară de trei ori în același an.

Citeste si: Ti se face pielea de gaina! Care a fost ultima dorinta a lui Freddie Mercury, inainte sa moara. S-a aflat dupa 28 de ani de cand solistul Queen a decedat

Citeste si: Scrisoarea emoţionantă prin care un tată i-a dezvăluit copilului că nu există Moş Crăciun: Credea atât de sincer că vin renii încât ne era clar că o să sufere cumplit

Daca un copil sa naste intr-o zi de vineri 13, nu va avea noroc niciodata.

Un om nascut intr-o zastfel de i va muri tanar.

Un copil nascut intr-o zi de vineri 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din aceasta nefericire va fi inlaturata daca ziua nasterii lui va fi tainuita.

Un copil nascut intr-o zi de vineri 13 nu va avea noroc decat dupa ce toti cei care ii stiu adevarata data a nasterii vor muri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un copil nascut intr-o zi de vineri 13 va trebui sa poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul noptii de un fermier sasiu. Daca copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

Daca o femeie isi serbeaza ziua intr-o zi de vineri pe data de 13, in mai putin de un an se va casatori si va avea un copil.

Este de rau augur sa te casatoresti intr-o zi astfel de zi.

Daca un cortegiu funerar taie calea unui om intr-o astfel zi, atunci persoana in cauza va fi condamnata la moarte.

Cine iese din casa in noaptea aceasta va avea convulsii.

Daca 13 persoane stau la o masa pe data de vineri 13, una dintre ele se va imbolnavi grav.

Nu purta negru in ziua de vineri 13, sau in scurt timp vei purta doliu.

Nu te tunde in aceasta zi, sau cineva din familia ta va muri.

Nu te muta in casa noua intr-o zi de vineri pe data de 13, vei avea ghinion.

sursa: historia, stiritv

Citeste si: Drama neștiută a lui Cristi Chivu! Boala năucitoare de care suferă: “După ce m-am operat la cap, n-am mai fost același om..''

Citeste si: Nimeni nu stie: Fuego a fost la un pas de nunta, dar ceva groaznic s-a intamplat cu iubita artistului! Suferinta a fost cumplita

 

Taguri: