Ce făcea Ceaușescu de Paște în timp ce românii mergeau pe ascuns la biserică

Author: L.S.
Actualizat: 08 sep 2020, 03:25

În perioada comunistă, Paştele nu era interzis în mod explicit, dar nici nu era recunoscut oficial, iar credinţa românilor a trecut prin grele încercări din cauza faptului că regimul încerca deseori să împiedice sărbătoarea Învierii.

În familia dictatorului se pregăteau mâncăruri tradiţionale în perioada de Paştelui. Singura diferenţă între românii de rând şi membrii de partid era faptul că cei din urmă nu mergeau la slujbă, potrivit Adevărul.

Citeste si: CIGHID, orfelinatul groazei, locul in care s-au petrecut orori infioratoare si din care putini dintre copii au reusit sa supravietuiasca: “Am fost trimisi sa murim acolo!”

Citeste si: Elena Ceaușescu înregistra partidele de sex ale nomenclaturiștilor si făcuse o adevărată obsesie pentru o femeie

Citeste si: Cel mai mare secret al lui Nicolae Ceausescu! Cine era cea de-a doua femeie din viata lui: este vorba despre o mare artista! Elena Ceausescu facea crize de gelozie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Nicolae Ceauşescu, cel puţin, se considera ateu. Suzana Andreiaş, fost administrator al reşedinţelor prezidenţiale din Bucureşti şi Snagov, a explicat într-un articol pentru „Adevărul“ că de Paşti şi de Crăciun în familia lui Nicolae Ceauşescu erau nelipsite preparatele culinare specifice acestor sărbători.

Mai mult, apropiaţii copiilor familiei susţin că Zoia Ceauşescu era o fire foarte religioasă şi că ţinea toate posturile de peste an, rânduite de Biserică: „Să ştiţi că ţineau sărbătorile astea, Paştele, Crăciunul. Mâncau ce mânca toată lumea: carne de miel, ouă roşii, cozonac. Să ştiţi, la ei în casă se făceau întotdeauna ouă roşii”.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: antena3.ro

 

Taguri: