Cea mai bună supă cu găluște de post. INGREDIENTE
2 morcovi
2 cepe
1păstârnac
1 țelină
pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust
1 legătură verdeata
ingredientul secret- 1 lingurita rasa chimen seminte
Citeste si: Prăjitură cu mere pentru leneşi- reţetă rapidă şi delicioasă
Citeste si: Prăjitura cu vişine şi brânză, acrişoară şi apetisantă de gustoasă
Cea mai bună supă cu găluște de post. MOD DE PREPARARE
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
Între timp, ocupă-te de găluște.
Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert (PONT: Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. (PONT: Stropeste galustele cu 1/2 cana de apa rece, vor ramane pufoase) Adaugă verdeata tocata marunt, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
Pofta buna!
Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos