Ingrediente chiftelute de fasole
2 conserve fasole alba boabe
miezul de la 3 felii paine
1 legatura marar
2 cepe
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper
ulei pentru prajit
Citeste si: Rețetă mâncare de sfeclă rosie cu pui
Citeste si: Rețetă mâncare de conopidă. Delicioasa cu sau fara carne
Mod de preparare chiftelute de fasole
Scurgem bine conservele de zeama si rasturnam boabele de fasole intr-un bol.
Le pasam cu presa pentru piure. Nu trebuie neaparat sa obtineti o pasta fina, pot ramane si bucati de fasole.
Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri ulei pana devine translucida.
Adaugam ceapa peste fasole si amestecam.
Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile
Omogenizam compozitia si adaugam doua linguri da faina ca la lege compozitia. Amestecam si cu mainile umede formam bilute din compozitie.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Apoi pudram bine mainile cu faina si dam forma chiftelutelor si imbracandu-le bine in faina, ca sa formeze o crusta frumoasa la prajit.
Prajim chiftelutele in baie de ulei bine incins.
Le rumenim la foc iute, pe ambele parti.
Scoatem chiftelutele de fasole intr-o sita si le lasam la scurs ca sa eliminam excesul de ulei.
Citeste si: Reteta tiramisu. Cea mai rapida prajitura delicioasa pe care o poti face de sarbatori
Citeste si: Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante