Cum să treaca herpesul repede. Remedii ca sa scapi de herpes

Autor: L.S.
Actualizat: 24 nov 2020, 11:10
cum sa treaca herpesul repede

Cum să treaca herpesul repede? Un remediu pentru herpes este tot ce iti doresti atunci cand leziunile te deranjeaza. Iata cateva remedii din popor.

Herpesul bucal este cauzat de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1). Odata ce patrunde in organism, virusul ramane acolo pe viata si se reactiveaza, cauzand aparitia leziunilor, in perioadele in care imunitatea este scazuta, scrie doc.com

Pe langa tratamentul conventional, recomandat de medic si care se gaseste in farmacii, exista si o serie de remedii din popor, care pot accelera vindecarea herpesului, chiar daca nu sunt confirmate stiintific.

Cum să treaca herpesul repede. Compresele calde

Pregateste-ti o compresa calda uscata pentru a declansa retragerea herpesului. Poti umple o soseta curata cu orez, pe care o vei incalzi apoi fie in cuptorul cu microunde, fie pe calorifer, si o vei aplica pe zona dureroasa.

Ideal ar fi sa aplici o asemenea compresa imediat ce apar primele semne ce vestesc herpesul – mancarimea in zona respectiva, senzatia de arsura sau durerea.

Aplicarea unei comprese calde va reduce durerea, dar totodata va impiedica umflarea buzei, determinand herpesul sa se retraga, potrivit aceleiasi surse.

Cum să treaca herpesul repede. Compresele reci

Si acestea pot fi aplicate pentru reducerea simptomatologiei si pentru combaterea procesului inflamator.

Citeste si: Remediu instant pentru pungile de sub ochi. Face miracole pentru tine

Citeste si: Cel mai DELICIOS LEAC din lume! Te vindeca de cel putin 10 afectiuni

Cum să treaca herpesul repede. Aloe vera

Gelul de aloe vera calmeaza inflamatia si totodata hidrateaza in profunzime leziunea, estompand-o.

Cum să treaca herpesul repede. Usturoiul

Usturoiul are proprietati antivirale, fiind eficient in combaterea herpesului. Zdrobeste un catel de usturoi, apoi freaca-l cu putin ulei de masline si aplica mixtura obtinuta direct pe herpes.

Repeta operatiunea de 3 ori pe zi.

Cum să treaca herpesul repede. Pasta de bicarbonat de sodiu

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prepara o pasta din putin bicarbonat de sodiu si apa. Cu ajutorul unui betisor de ureche, aplica aceasta pasta pe herpes si las-o sa se usuce. Pasta de bicarbonat va usca mai repede herpesul si totodata va ameliora senzatia de mancarime resimtita in zona respectiva.

Citeste si: Cum sa scapi de herpes peste noapte! Medicamentul se afla in bucataria ta

Citeste si: Te costa sub 2 lei pe zi sa scapi de aceste afectiuni. Cel mai simplu si eficient remediu naturist

Cum să treaca herpesul repede. Pasta de amidon de porumb

Aceasta pasta actioneaza in acelasi mod ca pasta de bicarbonat de sodiu. Amesteca amidonul cu putina apa, apoi aplica pasta obtinuta pe zona herpesului si las-o sa se usuce. Ideal ar fi sa o lasi sa actioneze peste noapte, iar dimineata sa o indepartezi cu putina apa calduta.

Cum să treaca herpesul repede. Mierea

Aplica ½ lingurita de miere pe herpes si las-o sa actioneze pret de 5-7 minute. Clateste apoi cu apa din belsug. Mierea are proprietati antibacteriene si totodata calmante. Asadar, aceasta va combate cauza herpesului, insa totodata va ameliora simptomele cauzate de acesta. Aplica miere de cel putin 2 ori pe zi.

Cum să treaca herpesul repede. Vitamina E

Sparge o capsula de vitamina E uleioasa si foloseste un betisor de ureche pentru a aplica uleiul pe leziunea bucala. Lasa vitamina E sa se usuce. Repeta operatiunea de mai multe ori pe zi. Proprietatile antiinflamatoare ale uleiului de vitamina E vor calma inflamatia si durerile.

sursa: doc.ro

Citeste si: Mahmureala tratament. Remedii mahmureala- cum scapi de mahmureala rapid si eficient

Citeste si: Remedii strănut. Metode naturale care chiar funcționează

Citeste si: Remedii pentru imunitate. Care sunt secretele rezistentei la boli