Cutremur serios în România, în această dimineață! Ce magnitudine a avut

Autor: A.I.
Actualizat: 08 oct 2021, 00:00

Un cutremur a avut loc în această dimineață în România, în zona seismică Vrancea, la ora 07:17.

Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade, epicentrul lui fiind la 130 de kilometri adâncime.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Odobeşti (38km), Panciu (43km), Oneşti (49km), Focşani(52km) şi Râmnicu Sărat (52km).

Este cel de al șaselea cutremur din luna octombrie. Cel mai mare s-a înregistrat pe 2 octombrie și a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an 

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an s-a produs pe 3 septembrie, în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.  Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales.

Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, despre acest cutremur.

Citeste si: Horoscop 8 octombrie 2019. O zi cu multe necazuri pentru o zodie

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre cei mai mari artiști din istorie!

Citeste si: Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu: schemă de calcul