Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre cei mai mari artiști din istorie!

Autor: A.I.
Actualizat: 20 nov 2020, 22:20

Ginger Baker, clasat pe locul 3 în Topul celor mai mari toboșari ai tuturor timpurilor, a murit la vârsta de 80 de ani.

Anunțul morții lui Ginger Baker a fost făcut de fiica toboșarului, Nettie Baker. Ea a precizat că tatăl ei a murit în linişte şi fără dureri.

"Suntem foarte trişti să anunţăm că Ginger a murit liniştit, la spital, în această dimineaţă. Vă mulţumim tuturor pentru cuvintele frumoase din aceste ultime săptămâni", a transmis familia lui Baker, într-o declaraţie publicată pe contul de Twitter al lui Ginger Baker. 

Ginger Baker avea probleme de sănătate de mai mult timp. În 2016 a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis.

„Sufăr de osteoartrită degenerativă, care este o afecţiune extrem de dureroasă. În afară de asta sufăr şi de boală pulmonară obstructivă cronică de la fumat”, declara Ginger Baker în anul 2013, într-un interviu acordat pentru revista The Rolling Stones.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Doliu în lumea muzicii. A murit Ginger Baker, toboșarul trupei Cream

Ginger Baker a făcut parte din trupa Cream, pe care a înființat-o în anul 1966 împreună cu prietenii lui Eric Clapton şi Jack Bruce. Baker a cântat în Cream până în 1968, lansând alături de formație 4 albume. 

După despărțirea de Cream, Ginger Baker și Eric Clapton au cântat împreună în Blind Faith, după care Baker și-a făcut o altă formație, Air Force. Ginger Baker a fost clasat pe locul 3 în Topul revistei The Rolling Stones destinat celor mai mari toboșari ai tuturor timpurilor.

Baker este devansat în topul respectiv doar de regretații Keith Moon, toboșarul trupei The Who, și de John Bonham, toboșarul trupei Led Zeppelin.  

 

Citeste si: Doliu în muzica populară. Soția unui îndrăgit interpret a murit! S-a stins din pricina unei boli cumplite

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului, înainte de derby-ul FCSB- Dinamo! A murit Rică! Prima reacție a lui Mihai Stoica

Citeste si: Doliu în muzică! O artistă celebră în toată lumea a murit! De ce boală cumplită suferea

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.