Pandişpan pufos cu vişine. Ingrediente:
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
2 plicuri zahăr vanilat
un vârf cuțit sare
1 linguriță praf copt cu șofran pentru că am aşa ceva
puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
2 linguri ulei
vișine sau alte fructe, fie ele congelate sau proaspete
Citeste si: Prajitura de post cu nuca si gem. Reteta rapida
Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Pandişpan pufos cu vişine. Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150 grade.
Întâi se separă albușurile de gălbenuşuri. Într-un vas uscat albușurile se mixează cu un vârf cuțit de sare, până se obține o spumă tare( ca cea pentru bezele) în care se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat.
Gălbenușurile se amestecă separat cu praful de copt stins și uleiul.
In spuma de albuș se adaugă apoi crema de gălbenuşuri, mixând la viteză maximă până când compoziția își dublează volumul şi devine spumoasă.
Punem jos mixerul și mai departe lucrăm cu o spatulă.
Adăugăm făina foarte încet, puțin câte puțin amestecând de sus în jos, în sens invers acelor de ceasornic, până se încorporează toată faină.
Am turnat compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și deasupra am așezat vișinele congelate dar tăvălite prin puţină făină, ca sa nu se scufunde. Puteți presăra deasupra un plic de zahăr vanilat.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Introducem la cuptor și coacem la foc mic în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Facem proba cu scobitoarea şi dacă iese curată înseamnă că pandișpanul nostru e gata.
L-am lăsat să se odinească vreo 30 min. și l-am pudrat cu zahăr praf cu aromă de vanilie, după care l-am scos din tavă pe un blat de lemn și l-am tăiat în pătrate.
sursa: alexjuncu
Citeste si: Reteta briose de post cu dulceata. Se fac atat de usor
Citeste si: Orez cu varza. Reteta de post de la Muntele Athos
Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu