Reteta briose de post cu dulceata. Ingrediente:
240 de grame de făină albă de grâu
120 grame de zahăr
20 grame de zahăr vanilat
250 grame de apă carbogazeificată
75 de grame de ulei de floarea soarelui
2 linguri de nucă de cocos
15 grame de cacao
o linguriță de esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
2 lingurițe rase de praf de copt
2 linguri de dulceață
Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci
Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Reteta briose de post cu dulceata. Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă specială pentru brioșe în care punem hârtii speciale pentru brioșe.
Într-un castron amestecăm apa carbogazoasa cu uleiul și esența de vanilie.
Adăugăm zahărul după care amestecăm bine până când acesta se dizolvă.
În alt castron cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și sarea.
Adăugăm treptat făina în amestecul de ulei, apă și zahăr până la încorporarea completă.
Împărțim aluatul în două părți egale. Într-o parte adăugăm nuca de cocos și în cealaltă punem cacaoa cernută. Amestecăm până la încorporare.
Punem o lingură din aluatul maro/alb în fiecare dintre cele 12 hârtiuțe apoi adăugăm câte o lingură din aluatul alb/maro.
In mijlocul fiecărei brioșe punem puțină dulceață și dăm tava la cuptor pentru 20-25 minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese uscată scoatem brioșele din cuptor.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Le lăsăm la răcit puțin după care le scoatem din tavă și le lăsăm în continuare, să se răcească complet, pe un grătar.
sursa: lecturisiarome
Citeste si: Orez cu varza. Reteta de post de la Muntele Athos
Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu
Citeste si: Negresa de post. Cea mai buna reteta, rapida si economica