Negresa de post. Cea mai buna reteta, rapida si economica

Autor: L.S.
Actualizat: 22 nov 2020, 17:40

Reteta negresa de post. Asa se face cea mai buna negresa de post, gata in 30 de minute

Negresa de post. Ingrediente:

280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
80-100 ml ulei;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.

Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci

Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post

Citeste si: Prajitura de post cu nuca si gem. Reteta rapida

Negresa de post. Mod De Preparare:

Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr.

Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.

Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.

Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.

sursa: unica.ro

Citeste si: Brioșe de post cu stafide. Gata in cateva minute, adorate de toata familia

Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos

Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

 

 

Taguri: