Brioșe de post cu stafide. Gata in cateva minute, adorate de toata familia

Autor: L.S.
Actualizat: 17 iul 2022, 18:45

Iata reteta pentru briose de post cu stafide, un deliciu pe care toata familia il va adora si pe care il vei putea pregati rapid si fara efort

Brioșe de post cu stafide. Ingrediente:

2 banane moi, foarte copate,

1 fiola esenta vanilie,

1/2 ceasca ulei de floarea soarelui,

1 ceasca apa minerala gazoasa,

1 ceasca stafide si/sau alte fructe,

1/2 lingura scortisoara,

1 ceasca zahar brun,

1 plic praf de copt,

2 cesti faina.

Citeste si: Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post

Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Brioșe de post cu stafide. Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase.

Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat.

Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele.

Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate, etc.

Se toarnă amestecul de brioșe de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

Se presară cu scorțișoară sau zahăr pudră și se servesc la ceai, cafea, etc.

Si copiii vor adora acest desert, mai ales daca alegeti sa pregatiti briose de post cu stafide special pentru ei.

Inlocuiti zaharul cu 2-3 linguri de pudra de roscove si veti obtine niste briose dulci si sanatoase.

Pofta buna!

Citeste si: Gem de prune reteta. Secretul ca sa faci un deliciu irezistibil

Citeste si: Saramura pentru muraturi- secretul ca sa-ti iasa perfecta

Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos

 

 

Taguri: