Gem de prune reteta. INGREDIENTE:
1 kg prune
400-600 g zahar (in functie de cat de dulci sunt fructele)
100 ml apa
1 baton scortisoara
sucul de la 1 lamaie
praful de la 1/2 aspirina -optional
si, ingredientul (optional) cu care faci un deliciu irezistibil: 100 g nuci tocate mai mare.
Citeste si: Saramura pentru muraturi- secretul ca sa-ti iasa perfecta
Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos
Citeste si: Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post
Gem de prune reteta. PREPARARE:
Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Le punem intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Fierbem gemul la început la foc mare, apoi la foc potrivit.
Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa amestecam.Lasam sa fiarba pana incepe sa se lege gemul. In acest moment adaugam nucile. Lasam sa fiarba impreuna pana se leaga gemul bine. Il punem fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 100°C.
Preasaram putina aspirina (cu rolul de a conserva cat mai bine), apoi le inchidem ermetic.Pofta buna!
Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic