Saramura pentru muraturi - secretul ca sa-ti iasa perfecta

Autor: L.S.
Actualizat: 20 nov 2020, 11:30

O saramura pentru muraturi perfecta stiu putine gospodine sa faca. Secretul de saramura pentru muraturi

Saramura pentru muraturi. Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.

Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.

Citeste si: Pepeni verzi murati pentru iarna, reteta bunicii! Iata care este secretul!

Citeste si: Iti plac castravetii murati? Uite ce ar trebui sa stii despre ei

Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

Saramura pentru muraturi REŢETĂ castraveti murati

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi

Crenguţe de mărar uscat

Frunze de vişin

2 linguri boabe de muştar

1 lingură boabe de piper negru

4 rădăcini de hrean curăţate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

8 căţei de usturoi (o căpăţână)

3 foi de dafin

Şi 3 linguri de sare grunjoasă

Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic

Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos

Saramura pentru muraturi- secretul

Un alt secret despre saramura pentru muraturi este să puneţi un cuţit sau coada de la o furculiţă de metal sub borcane când turnaţi saramura fierbinte, ca să nu se spargă. În plus, borcanele trebuie întoarse pe capac şi lăsate peste noapte aşa, acoperite cu prosoape ca să se sterilizeze la rece.

sursa: unica

Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos

Citeste si: Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post

Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină