Scandalos: Un episcop de la Ierusalim a spus ca Lumina Sfanta vine de la o candela, nu din cer: "Dumnezeu nu face miracole doar ca sa le faca oamenilor pe plac"

Autor: L.S.

Un episcop armean de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim i-a făcut unui jurnalist o declaraţie neaşteptată.

Episcopul armean i-a spus jurnalistului că Lumina Sfântă nu vine sub forma unor picături albastre, din cer, ci este aprinsă de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului de la o candelă.

Călugărul grec, gardianul Sfântului Mormânt, a surprins conversaţia şi a cerut oprirea camerelor, negând cele spuse de prelatul armean.

Potrivit tradiţiei creştine, din lăcaş este îndepărtată orice sursă de foc, iar locul este verificat, înainte ca Patriarhul să intre în Sfântul Mormânt şi să adune cu mâna stropii de Lumină Sfântă, care nu arde.

Apoi, ia două buchete de lumânări pe care le aprinde şi rosteşte cuvintele “Veniţi de primiţi Lumină!”. Ritualul aprinderii focului în Sâmbăta Mare este cel mai vechi obicei creştin. El datează din secolul al 4-lea.

Citeste si: Spune mereu aceste 12 cuvinte – Aduc liniște, bucurie, sporire minții și ferire de rele

Citeste si: Medicii îi spuseseră că moare. Anca Sigartău: „Nu știam că Postul poate să aibă o asemenea putere”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Dar iata ce i-a spus episcopul armean jurnalistului:

"Ei aprind lumina de la candela care se afla aici (in incaperea unde are loc discutia)". Jurnalistul comentaza: "Dar credinta este ca focul vine din cer!". Episcopul ii explica jurnalistului: "Noi credem in miracole, dar eu am luat parte la trei ceremonii si nu s-a intamplat nimic.

Dumnezeu nu face miracole doar ca sa le faca oamenilor pe plac."

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: stirileprotv.ro

 

 

Taguri: