Reteta briose de post cu dulceata. Se fac atat de usor

Autor: L.S.
Actualizat: 23 nov 2020, 05:25

Iata o reteta briose de post cu dulceata atat de simpla, incat vei vrea sa o faci mereu. Rapid, economic, delicios!

Reteta briose de post cu dulceata. Ingrediente:

240 de grame de făină albă de grâu
120 grame de zahăr
20 grame de zahăr vanilat
250 grame de apă carbogazeificată
75 de grame de ulei de floarea soarelui
2 linguri de nucă de cocos
15 grame de cacao
o linguriță de esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
2 lingurițe rase de praf de copt
2 linguri de dulceață

Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci

Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post

Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic

Reteta briose de post cu dulceata. Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă specială pentru brioșe în care punem hârtii speciale pentru brioșe.
Într-un castron amestecăm apa carbogazoasa cu uleiul și esența de vanilie.
Adăugăm zahărul după care amestecăm bine până când acesta se dizolvă.
În alt castron cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și sarea.

Adăugăm treptat făina în amestecul de ulei, apă și zahăr până la încorporarea completă.


Împărțim aluatul în două părți egale. Într-o parte adăugăm nuca de cocos și în cealaltă punem cacaoa cernută. Amestecăm până la încorporare.
Punem o lingură din aluatul maro/alb în fiecare dintre cele 12 hârtiuțe apoi adăugăm câte o lingură din aluatul alb/maro.

In mijlocul fiecărei brioșe punem puțină dulceață și dăm tava la cuptor pentru 20-25 minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese uscată scoatem brioșele din cuptor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Le lăsăm la răcit puțin după care le scoatem din tavă și le lăsăm în continuare, să se răcească complet, pe un grătar.

sursa: lecturisiarome

Citeste si: Orez cu varza. Reteta de post de la Muntele Athos

Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu

Citeste si: Negresa de post. Cea mai buna reteta, rapida si economica

 

 

Taguri: