Salariul minim creste cu 150 de lei. Anuntul ministrului Muncii: "Nu e o gluma"

Autor: L.S.
Actualizat: 23 nov 2020, 07:10

Executivul va pune de miercuri în transparenţă o Hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Salariul minim creste cu 150 de lei. Anuntul ministrului Muncii: "Nu e o gluma"

Marius Budăi a declarat la Realitatea TV că salariile nete vor crește cu 100 de lei pentru cei cu studii medii și cu 150 de lei pentru cei cu studii superioare.

Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de Ordonanță va intra în ședința de miercuri a Guvernului.

Această măsură nu este o noutate, este cuprinsă în programul de guvernare”, a spus acesta.

Nu este o glumă, Hotărârea de Guvern este scrisă la Ministerul Muncii, nu este o decizie care nu a fost cunoscută, e conform planului de guvernare”, a mai spus acesta.

Citeste si: Locuri de munca bine platite! 9900 de lei pentru romanii care indeplinesc conditiile de angajare

Citeste si: Salariile cresc in 2020. Domeniile in care se castiga 10.000 de lei pe luna

Citeste si: Cine ia conducerea, daca Guvernul Orban nu trece in Parlament? "Ludovic, imi pare rau, te-am propus, n-ai fost in stare!'

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 de lei brut față de 1900 de lei, cât era înainte. În plus, persoanele cu facultate care au cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au ajuns la un salariu minim brut 2.350 lei lunar.

La salariul minim brut de 2080 lei/lună, salariul net (în mână) primit de angajat este de 1263 lei (față de 1162 lei în 2018), iar costul total plătit de firmă, de 2127 de lei.

Citeste continuarea pe realitatea.net

Citeste si: Veste extraordinara! Se dau bani in plus! Cui se pot acorda maririle substantiale

Citeste si: Iohannis a semnat! Cine sunt romanii care nu mai platesc impozite

Citeste si: Dancila s-a razgandit: "Domnul presedinte Iohannis ar trebui suspendat, dar nu putem face acest lucru cu sase luni inainte de alegeri"

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.