Remedii strănut. Metode naturale care chiar funcționează

Author: L.S.
Actualizat: 22 nov 2020, 06:50

Remedii stranut. Aceasta reactie fiziologica poate deveni uneori suparatoare. Daca stranutul nu este provocat de o alergie, iata cateva metode naturale care chiar functioneaza

Ne-am obişnuit să asociem strănuturile cu o răceală, fie că este vorba de o viroză banală, o gripă sau o infecţie bacteriană, acestea fiind simptome clasice prezente în aceste boli. În acelaşi timp nu trebuie să uităm că şi alergia la anumite substanţe, precum polenurile, sporii de mucegai, mătreaţa, saliva animalelor de companie sau acarienii din praful de casă, poate declanşa o inflamaţie puternică a mucoaselor respiratorii producând obstrucţie nazală, cu apariţia secreţiilor nazale apoase abundente, a mâncărimilor de nas şi mai ales a salvelor de strănut.

Există şi câteva variante patologice rare, ca strănutul psihogenic sau cel care este asociat unor sindroame neurologice medulare, spun specialistii.

Citeste si: Remedii pentru imunitate. Care sunt secretele rezistentei la boli

Citeste si: Sporturi potrivite pentru copii pana in 7 ani. Cum alegem

Citeste si: Greutatea ideala in functie de varsta, sex si stil de viata

Atunci când strănutăm, oamenii ne spun 'sănătate'. Mulți socotesc strănutul ca fiind de bun augur. Totuși, ce e prea mult strică și poate deveni supărător. Află câteva remedii naturale pentru strănut. Folosește-le și vei uita de această problemă.

Există oameni care la primul strănut se gândesc că sunt bolnavi și chiar încep să ia antibiotice. Totuși, medicația nu funcționează tot timpul în cazul strănutului. Poate fi cauzat de o răceală, dar și de alergii. Uneori, strănutul apare și la schimbarea temperaturii, de la trecerea de la cald la rece.

Remedii strănut. Metode naturale care chiar funcționează. Inhalatii.

Unul dintre cele mai simple moduri de a reduce iritația nazală care provoacă strănutul este să faci inhalații.

Fierbe apă într-o oală. Pune-ți capul deasupra, acoperă cu un prosop și inhalează timp de 15-20 de minute.

Poți adăuga în apă ceai de mușețel, câteva picături de ulei esențial de pin sau mentă. Poți face inhalația seara. Dacă nu ieși din casă sau poți face inhalație cu două ore înainte de a ieși din casă, poți face inhalație și de două-trei ori pe zi.

Remedii strănut. Metode naturale care chiar funcționează. Sarea

Sarea este un remediu potrivit dacă strănuți din cauza unei răceli provocat de o bacterie. Sarea are efecte antibacteriene. Poate calma durerea de gât și opri curgerea nasului – probleme care apar adesea atunci când strănuți.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

Amestecă două-trei linguri de sare într-o cană cu apă caldă. Folosește această soluție pentru gargară de patru-cinci ori pe zi.

Remedii strănut. Metode naturale care chiar funcționează. Mierea

Mierea are proprietăți antibacteriene. Poate fi utilizată și dacă strănuți la frig, mai ales dacă o vei utiliza în modul următor:

Încălzește o lingură de miere foarte puțin. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie călduță. Amestecă un vârf de cuțit de piper cu mierea încălzită. Consumă acest amestec de două-trei ori pe zi.

Dacă nu suporți această variantă poți folosi mierea ca să îndulceși un ceai calmant pentru răceli. Adaugă mierea doar în băuturi care au mai puțin de 60 ° C.

sursa: csid si libertateapentrufemei

Citeste si: Stii punctele alea mici si rosii care apar pe piele? Ti s-a spus ca nu sunt periculoase! Uite ce sunt, de fapt

Citeste si: Alerta! Un medicament foarte cunoscut produce CANCER! Milioane de oameni sunt in pericol

Citeste si: Dieta keto: cat de sanatos e sa tii dieta ketogenica

 

 

 

Taguri: