Rețetă biscuiți fără zahăr. Desertul sănătos pentru toată familia

Author: L.S.
Actualizat: 25 nov 2020, 12:15

O rețetă biscuiți fără zahăr care te va convinge ca poti sa mananci si dulciuri sanatoase. Serveste-i cu lapte sau cu ceai: sunt deliciosi

Rețetă biscuiți fără zahăr INGREDIENTE:

200g făină integrală de grâu

200g tărâţe de ovăz

200g unt 82% grăsime, la temperatura camerei

100g curmale fără sâmburi

100g stafide brune

3-4 linguriţe scorţişoară măcinată

3-4 linguriţe coajă de portocală BIO răzuită

jumătate linguriţă sare roz de Himalaya

6 linguri apă

Citeste si: Pui chinezesc dulce acrișor. Reteta originala

Citeste si: Beneficii ciuperci: de la reglarea greutatii, la combaterea cancerului. Ce soiuri de ciuperci sunt cele mai bune pentru sanatatea ta

Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Rețetă biscuiți fără zahăr MOD DE PREPARARE:

Laşi untul la înmuiat la temperatura camerei. În acest timp, pui la hidratat curmalele în cele 6 linguri de apă. Mai poţi completa cu apă puţin, la nevoie. Trece astfel vreo jumate de oră. După care te foloseşti de un mixer vertical pentru a transforma curmalele in pastă. E in regulă şi dacă mai rămân bucăţi întregi de fruct. Acest lucru va face ca acești biscuiți integrali digestivi să aibă un aspect și mai natural, mai yummy.

Pui toate ingredientele într-un vas şi le amesteci uşor cu mâna până se formează un aluat omogen.

Înfăşori aluatul într-o folie alimentară şi laşi la rece pentru circa o oră.

După ce s-a întărit untul din aluat suficient pentru a fi întins, pudrezi cu făină integrală masa curăţată în prealabil.

Apoi, cu ajutorul sucitorului întinzi o foaie nu foarte subţire, dar nici foarte groasă. Cam ca la fursecuri în general.

Apoi, cu ajutorul unei forme de decupat prăjituri dai contur biscuiţeilor.

Îi aşezi frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt si îi coci la foc mediu (180 grade) timp de circa 12 minute, până vezi că se rumenesc uşor la margini.

sursa: dianabrici.ro

Citeste si: Plăcintă cu dovleac delicioasa! Gata in 30 de minute!

Citeste si: Ceai de frunze de nuc- beneficii nebanuite pentru sanatate

Citeste si: Reteta Cheesecake New York, "mama" tuturor cheesecake-urilor