Sfântul Ion. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua de 7 ianuarie

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 28 nov 2020, 07:55
Sfântul Ion. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua de 7 ianuarie

Sfântul Ion. În ziua de 7 ianuarie, în fiecare an, românii îl cinstesc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cunoscut și drept Sfântul Ion.

 

În această zi de sărbătoare, notată în calendarul ortodox cu cruce roșie, îl cinstim pe cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordan.

Citeste si: Mesaje de Sfantul Ion. Cele mai frumoase urari pentru cei care isi sarbatoresc ziua numelui

Citeste si: Sfantul Ion, 7 ianuarie 2020. Rugaciunea catre Sfantul Ioan Botezatorul care iti aduce sanatate si te fereste de pacate

Citeste si: Sfantul Ioan Botezatorul. Traditii de respectat cu sfintenie ca sa ai sanatate tot anul

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sfântul Ion. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua de 7 ianuarie

"Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie,

primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!”

Citeste si: Sfantul Ion, 7 ianuarie. Ce nu ai voie sa faci si ce superstitii au romanii

Citeste si: Boboteaza: ce semnifica data de 6 ianuarie pentru credinciosi

Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său.

Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin", este rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Ion, pe data de 7 ianuarie.