Slabeste rapid dupa Sarbatori. Sfaturile nutritionistului

Author: L.S.
Actualizat: 28 nov 2020, 03:10

Vestea bună e ca greutatea acumulată de Sărbători se poate dizolva repede cu schimbări mici și sigure în dietă și în stilul de viață.

Puțini sunt cei care reușesc performanța de a nu se îngrășa de Sărbători. Așa că dacă vezi un număr mai mare de kilograme pe cântar după această perioadă în care ai profitat de toate bunătățile de pe masă, te înscrii în randul majorității. Vestea bună e ca greutatea acumulată de Sărbători se poate dizolva repede cu schimbări mici și sigure în dietă și în stilul de viață.

Iată ce ai de făcut:

Bea mai multă apă

Oamenii confundă adesea foamea cu setea, așa că, data viitoare când vei vrea să mănânci ceva, bea întâi niște apă. Lichidul aduce senzația de sațietate, iar specialiștii recomandă să bei apă sau ceai neîndulcit înainte de fiecare masă.

Stabilește-ți scopuri realiste

500 de grame până la un kilogram de pierdut pe săptămână înseamnă „o afacere rezonabilă.

Ai răbdare

Studiile au dovedit că pofta bruscă de a mânca ceva durează aproximativ 10 minute. Așa că, înainte să te repezi la frigider pentru o gustare, setează un cronometru și ocupă-te de altceva în acest timp, vei vedea că pofta va trece.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Dieta Cambridge. Cum sa slabesti cu mese delicioase

Citeste si: Cura de slăbire cu oua. Scapi de 10 kg in 7 zile: meniul complet

Mănâncă mai des

Cei care au reușit să slăbească și să se mențină la greutatea dorită pentru o perioadă mai lungă de timp mănâncă, în medie, de cinci ori pe zi. Mesele usoare și dese suprimă apetitul, îți oferă energie, îți îmbunătățesc dispoziția și dinamizează metabolismul, deoarece însuși procesul de digestie arde calorii.

Stabilește-ți scopuri săptămânale

Dacă îți vei seta mai multe obiective dintr-o dată, șansele de a le atinge pe toate scad și vei deveni frustrat, ceea ce duce la abandon. Fă câte o schimbare mică pe săptămână, cum ar fi, de exemplu, aceea de a consuma câte un fruct pe zi.

Renunță la o treime din porție

Umple-ți farfuria în mod obișnuit, apoi înlătură o treime din conținut – aceasta va fi masa ta.

Și poți proceda la fel și la restaurant, ia restul acasă. Această tactică simplă te poate scuti de până la 500 de calorii pe zi.

citeste continuarea pe libertateapentrufemei

Citeste si: Cum sa slabesti dupa sarbatori. Mananca asta dimineata ca sa dai burta jos si sa arzi calorii toata ziua

Citeste si: Dieta rapida cu care slabeste Monica Barladeanu. Ce mananca actrita intr-o zi obisnuita