Vinetele sunt crestate, bine împănate în fiecare tăietură cu felii de usturoi și frunze de ceapă verde. Sunt apoi stropite din belșug cu ulei de măsline aromat și date la cuptor până când sunt pătrunse de arome minunate și devin rumene, crocante pe margini și absolut delicioase!
Vinete cu usturoi la cuptor. Ingrediente
2 vinete
150 ml ulei de măsline
4-5 căței de usturoi
frunze de ceapă verde
pătrunjel proaspăt
1 linguriță boia de ardei (de preferat afumată)
1 linguriță de cimbru uscat
sare și piper, după gust
Citeste si: Reţetă prăjitură diplomat de post. Asa faci cel mai bun tort
Citeste si: Sarmale de post. 5 retete delicioase care vor multumi toate gusturile
Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Vinete cu usturoi la cuptor. Mod de preparare
Aprindeți cuptorul la 220 de grade și ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
Crestați vinetele în romburi, așa cum vedeți în pozele rețetei.
Presărați vinetele cu sare și insistați ca aceasta să intre bine și între tăieturi.
Tăiați usturoiul felii subțiri pe care le introduceți printre tăieturi. La fel procedați și cu frunzele de ceapă verde și pătrunjelul, ambele tocate mărunt.
Amestecați uleiul de măsline cu boiaua de ardei, piper și cimbru uscat și turnați-l peste vinete, cu grijă, să intre prin toate tăieturile.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, sau până când vinetele sunt moi și rumenite atât cât vă place. În acest timp, deschideți de 2-3 ori ușa cuptorului și stropiți vinetele cu uleiul adunat în tavă.
Serviți vinetele cu usturoi la cuptor cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt.
sursa: bucate-aromate.ro
Citeste si: Biscuiți de post cu ciocolată. Reteta desertului tau preferat
Citeste si: Ciorbă de varză. Reteta veche de secole are un secret bine pastrat
Citeste si: Rețetă mâncare de conopidă. Delicioasa cu sau fara carne