4 Octombrie, Ziua Internațională a Animalelor

Autor: L.S.
Actualizat: 20 nov 2020, 15:55

Ziua internaţională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită, anual, la 4 octombrie.

4 Octombrie, Ziua Internațională a Animalelor

Este marcată în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă şi relevantă cu cât experţii în biodiversitate şi în protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor.

De exemplu, în octombrie 2018, organizaţia non-guvernamentală pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat un raport potrivit căruia sub presiunea factorului antropic, populaţia de vertebrate sălbatice de

pe Pământ a scăzut cu 60% între anii 1970 şi 2014. Declinul faunei sălbatice vizează întregul glob şi în special regiunile cele mai afectate, precum cele de la tropice, potrivit celui de-al 12-lea raport ”Living Planet” (Planeta vie), publicat de WWF şi realizat în urma monitorizării a 16.700 de populaţii (4.000 de specii). Raportul precedent indica o scădere cu 52% între 1970 şi 2010.

Citeste si: Cum poti salva PLANETA mancand sanatos. Raportul uimitor al ONU

Citeste si: 11 greșeli de viață pe care le vei regreta pe patul de moarte: cum să le eviți și să ai o viață împlinită

Citeste si: 2020. Probabil cel mai exact HOROSCOP. Ce ti-au rezervat astrele pentru anul urmator

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4 Octombrie, Ziua Internațională a Animalelor

În aprilie 2019, a fost publicat un proiect de raport despre biodiversitate, întocmit de Organizaţia Naţiunilor Unite, din care reiese că până la un milion de specii animale şi vegetale riscă să dispară, multe dintre acestea ”în deceniile următoare”.

Una dintre modalităţile de a preveni declinul faunei sălbatice şi, în general, relele tratamente aplicate animalelor, este educaţia.

În acest sens, consilierii municipiului Bucureşti au decis, în septembrie 2019, demararea programului educaţional „Împreună învăţăm despre animale”, implementat în şcolile bucureştene, cu lecţii susţinute de către formatori specializaţi şi personal din cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

citeste cintinuarea pe capital.ro

Citeste si: Imaginea care a stârnit curiozitatea tuturor! Tu ce vezi în această fotografie? Pare ceva banal, dar e cu totul și cu totul spectaculos!

Citeste si: VAMPIRI ENERGETICI! Plantele care te seacă de energie! Aruncă-le imediat!

Citeste si: Prima persoana care va trai 1.000 de ani s-a nascut deja. O noua rasa de oameni, creata printr-un procedeu controversat

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.